fbpx
luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Mafia deșeurilor vrea să-l îngroape pe șeful Poliției Ploiești cu sprijinul unor polițiști corupți

Citește Și

- Reclamă -

Ziarul Incomod dezvăluie afacerile unui grup infracțional organizat care recurge la linșaj mediatic, intimidare și șantaj pentru a-i reduce la tăcere pe cei care reprezintă o amenințare la adresa intereselor membrilor grupului.

Printre cei vizați de grupare se află chiar șeful Politiei Ploiești, comisarul șef Marcel Bălan. Ofițerul a coordonat o anchetă în cursul căreia au fost descoperite camioane încărcate cu deșeuri ce urmau să fie descărcate si astupate cu pământ la o groapă de gunoi care funcționează ilegal în comuna prahoveană Târgșoru Vechi.

Veți descoperi cum face bani mafia gunoaielor, ramificațiile acesteia în cadrul Poliției Prahova și cum funcționează „arma online” țintită spre oameni de afaceri, politicieni și jurnaliști. Menirea ei este să răspândească frica și să pună în mișcare instituțiile de control ale statului pe baza unor informații false.

- Reclamă -

Povestea gropii ilegale de gunoi de la Târgșorul Vechi și flagrantul care l-a transformat pe șeful Poliției Ploiești în țintă fixă. Politia Prahova bagă gunoiul sub preș

Fosta balastieră de la Târgșorul Vechi, aflată în proprietatea primăriei comunei, a fost scoasa la licitație, anul trecut. Având informații că aceasta ar putea fi folosită ulterior pentru depozitarea ilegală de gunoaie, câțiva membri ai consiliului local au introdus o clauză în caietul de sarcini. Aceasta prevedea ca respectivul teren scos la licitație să nu poată fi folosit, sub nicio forma, pentru depozitarea deșeurilor de orice fel, ci pentru realizarea unor investiții cum ar fi parc cu panouri fotovoltaice, livezi, etc.

Citește și:Stația de tratare a deșeurilor inaugurată de Viorica Dancilă a devenit groapă de gunoi și riscă să fie închisă

Cu toate acestea, în luna martie a acestui an, jurnaliștii Incomod erau contactați de oamenii din zonă, care informau că, la groapa fostei balastiere, sosesc, în puterea nopții, camioane încărcate cu deșeuri, iar gunoiul este descărcat și apoi acoperit cu pământ. Sătenii au trimis imagini care dovedeau activitatea ilegală, dovezile fiind ulterior publicate de Ziarul Incomod. Poliția Prahova a comunicat sec la acea dată că s-a deschis un dosar penal.

- Reclamă -

La câteva luni, transportul gunoiului, care provine de la stația de tratare de la marginea Ploieștiului, a fost reluat. Ba chiar s-a intensificat.

De data aceasta, în ciuda faptului că Poliția Prahova avea deschis un dosar penal, Poliția Ploiești a organizat un flagrant, camioanele cu gunoi fiind oprite și controlate. La acțiune au participat si Agenția pentru Protecția Mediului (APM) și Garda de Mediu Prahova, reprezentanții acesteia din urmă fiind cu greu înduplecați să vină.

Au fost luate probe din camioane de către inspectorii APM, dar și de către polițiști, care le-au trimis la Institutul Național de criminalistică București (INC).

Deși fusese executată o acțiune de amploare, de mare importanță, flagrantul organizat de Poliția Ploiești a fost bine îngropat de IPJ Prahova.

- Reclamă -

Flagrantul nu a apărut în buletinele de presă transmise zilnic de Politia Prahova, altfel pline de contravenții și infracțiuni mărunte.

Potrivit informațiilor noastre, mediatizarea flagrantului a fost interzisă de către conducerea IPJ Prahova.

După ce gunoiul a fost băgat sub preș, „arma online” a grupului a fost țintită către cel care coordonase întreaga acțiune.

În mediul online au apărut brusc diverse informații care făceau referire la activitatea defectuoasă a șefului Politiei Ploiești, dar și avertismente că acesta va face obiectul unor dosare penale.

Linșajul online a mai fost aplicat și în cazul altor persoane, fie că vorbim de oameni de afaceri, politicieni, polițiști sau jurnaliști, cu diferite scopuri: solicitarea unor sume de bani, oprirea unor anchete, stoparea unor demersuri jurnalistice.

Spațiul online, poligon de tragere cu gloanțe oarbe. Poliția Prahova percutează instantaneu și anchetează acuzații false, dar nu reacționează când victimele aduc dovezi despre activitatea grupului

Citește și: Imagini video cu drona. Munți de gunoaie la marginea Ploieștiului

În emisiunea realizată de jurnaliștii Incomod, Mihaela Constantin, Oana Stoica și Cătălin Stavri, veți afla toate detaliile acestei rețele.

De exemplu, cum a ajuns un polițist să fie anchetat pentru consum de droguri și scurgere de informații pe baza unor texte postate pe Facebook. Omul era nevinovat, anchetatorii n-au descoperit nimic, iar cei care au lansat acuzațiile false n-au fost deranjați.

Alt caz este cel al unui om de afaceri, care s-a trezit cu gruparea la ușă. Acesta a fost avertizat că au apărut informații în mediul online care vor fi șterse cu condiția să plătească o sumă de bani.

În caz contrar, vor apărea alte articole, până ce poliția va intra pe fir.

Afaceristul nu s-a conformat și a ajuns să dea explicații la poliție. Situația, pe care jurnaliștii Incomod o relatează în cadrul emisiunii este demnă de o comedie neagră.

Interesant este că, la momentul în care victima a solicitat să prezinte dovezi ale activității grupului, polițiștii din cadrul IPJ Prahova nu le-au luat în considerare.

Citește și: Garda de Mediu a confiscat un camion încarcat cu deșeuri din construcții în Strejnic

Astfel merg lucrurile în județ, iar legătura dintre mafia gunoaielor, spațiul online și Poliția Prahova este una extrem de strânsă și cu consecințe extrem de grave.

Urmăriți detaliile afacerilor ilegale în cadrul emisiunii realizate de jurnaliștii Ziarului Incomod.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Greva TCE se amână. FOTO-DOCUMENT

Greva angajaților TCE, operatorul public de transport în comun din Ploiești, se amână.Inițial, angajații TCE care fac parte din...
Sari la conținut