În această dimineață, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, poliţiştii din Giurgiu și București efectuează, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, 20 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice contrafăcute.

La data de 30 iunie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu și ai Direcției Generale de Poliţie a Poliției Municipiului București efectuează 20 de percheziții, în județul Giurgiu și în București, la locuinţele a 11 persoane şi la punctele de lucru ale unor societăți de turism internațional.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2015 – iunie 2016 a.c., persoanele în cauză ar fi introdus în țară, în vederea comercializării, articole de îmbrăcăminte, încățăminte și cosmetice contrafăcute, aduse din Turcia, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Bunurile, în valoare de aproximativ 3.000.000 de lei, erau transportate prin intermediul unor societăți de turism sau cu autotrenuri, sub sigiliu vamal.

Polițiștii au indisponibilizat, pe parcursul cercetărilor, bunuri contrafăcute în valoare de 2.000.000 de lei.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare şi contrabandă.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here