fbpx
sâmbătă, mai 11, 2024
spot_img

Mai mulți morți decât nou-născuți

Citește Și

- Reclamă -

Mortalitatea infantilă reprezintă decesul copiilor în primul an de viaţă. Rata mortalităţii infantile se calculează în România ca numărul deceselor survenite din orice cauză până la împlinirea vârstei de 1 an.

Seria de infecţii la nou născuţi a luat o amploare îngrijorătoare: 27 de copii au fost monitorizaţi la Bucureşti şi în județul Argeş şi 16 copii din acest judeţ au fost transferaţi în capitală cu probleme de sănătate severe. La ora actuală, o parte supravieţuiesc doar datorită dializei, dar trei copii au decedat și, culmea, încă nu se știe ce anume a provocat pandemia.

- Reclamă -

Poliţia a cerut documente de la Agenţia de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică Argeş, Apele Române şi de la trei mari distribuitori de apă, dar şi fişele medicale şi foile de internare ale copiilor de la toate spitalele unde au fost internaţi, anume Spitalul de Urgenţă Argeş din Piteşti, Spitalul de Pediatrie Argeş şi Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.

Ministerul Sănătății a demarat propria anchetă şi a anunțat că, în cazul a cinci dintre cei 15 copii transportați din Argeș, analizele au confirmat infecția cu rotavirus. Ministerul a decis sancționarea managerului și a asistentei șefe a clinicii din Pitești pentru nerespectarea condițiilor de spitalizare. Ulterior, ministerul a trimis o echipă de medici epidemiologi, infecționiști și de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății, Institutului National de Sănătate Publică și a Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” la Pitești pentru a verifica modul în care se desfășoara ancheta epidemiologică.

Mai mult, instituţia Avocatului Poporului s-a sesizat din oficiu și monitorizează situația apărută în județul Argeș. Într-un comunicat, instituţia preciza că sesizarea s-a făcut din oficiu, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media, începând cu data de 10 februarie 2016, conform cărora mai mulți copii, cu vârste de până la doi ani, au fost internați în cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitești cu sindrom diareic acut și nevoie urgentă de dializă din cauza unei infecții provocate de bacteria E-coli.

- Reclamă -

Potrivit ultimelor statistici, în județul Argeș s-a înregistrat spor natural negativ. În octombrie 2015, cea mai recentă lună în privința căreia statisticienii au aceste date centralizate, numărul deceselor a depășit numărul nașterilor.

Din 1990 până în prezent, în România, rata mortalităţii infantile a scăzut, de la 26,9 la 9,5 decese la 1000 de nou-născuţi vii, potrivit unui studiu european. Cu toate acestea, România încă se clasează între ţările europene cu o rată a mortalităţii infantile ridicată, respectiv 9,4 la 1000 de nou născuţi vii, faţă de rata medie europeană de 4,1 la mie.

Deşi, în ultimele decenii, numărul deceselor înregistrate la nivel naţional a scăzut semnificativ, România continuă să se afle pe primul loc între ţările Uniunii Europene din perspectiva ratei mortalităţii infantile.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

UPDATE Imagini video cu ziariștii sechestrați în Consiliul Județean Prahova. Jurnaliști sechestrați pe un hol în palatul administrativ în timpul lansării candidaturii lui Iulian...

UPDATELa finalul articolului puteți vedea imagini video cu ziariștii sechestrați în Consiliul Județean Prahova, dar și momentul când ajung...
Sari la conținut