Un bărbatul din județul Prahova a fost arestat preventiv după ce și-a violat și supus la perversiuni sexuale fiica vitregă, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă.

„(…) înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul G(…) ALEX COSTINEL, cu măsura arestului la domiciliu până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. (…) impune inculpatului (…) obligaţia să nu părăsească imobilul aparţinând mamei sale (…) fără permisiunea Judecătorului de Cameră Preliminară sau a instanţei de judecată, respectiv Judecătoria Focşani. (…) pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul (…) are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa a Judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu inculpaţii G(…) George, G(…) Vasilica Silvia, cu persoana vătămată (…) şi cu martorii (…) atrage atenţia inculpatului (…) că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (…) Dispune punerea în libertate a inculpatului (…) de sub puterea mandatului de arestare preventivă (…) emis de Judecătoria Focşani, dacă nu este arestat în altă cauză, la rămânerea definitivă a prezentei Încheieri. (…) Pronunţată în şedinţa din Cameră de Consiliu, astăzi, 26.02.2018.“

Bărbatul în vârstă de 33 de ani și a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

În rechizitoriul procurorilor se arată că în ziua de 20 iulie 2017 și în noaptea de 20 spre 21 aceeași lună și-a batjocorit fiica vitregă, minoră, într-una din situații chiar sub privirile mamei copilei, dar și a fratelui său. Amenințând-o cu acte de violență, bărbatul a violat-o pe copilă de mai multe ori.

În ziua de 20 iulie 2017, inculpatul, soția sa, fiica vitregă, dar și fratele inculpatului au plănuit să vină la Focșani, la momentul respectiv ei aflându-se într-o localitate din județul Prahova.

Înainte de plecare, fiica vitregă a bărbatului a plecat la plimbare împreună cu alți copii. Tatăl vitreg, în vârstă de 33 de ani, în momentul în care a aflat că fata este în oraș, a mers împreună cu fratele său să o caute și au găsit-o. I-au cerut copilei să se urce în mașină și au dus-o în altă localitate, într-un loc mai izolat.

Ajunși acolo, tatăl vitreg i-a cerut fetei să se așeze în genunchi și a început să o lovească cu pumnii, cu picioarele, dar și cu o nuia peste mâini. În timp ce el lovea fata, i-a cerut fratelui său să meargă și să o aducă în acel loc și pe mama fetei, respectiv soția sa, lucru care s-a și întâmplat.

Ajunsă acolo, inculpatul i-a cerut soției să se așeze și ea în genunchi, continuând să le lovească pe amândouă. Apoi, bărbatul de 33 de ani a luat-o pe fată de păr, a trântit-o pe partea laterală a mașinii și a obligat-o să se dezbrace. Apoi, sub privirile neputincioase ale mamei, dar și ale fratelui său, inculpatul a violat-o pe minoră, întreținând cu ea acte sexuale anale. În timp ce bărbatul de 33 de ani își batjocorea fiica vitregă, fratele său de 31 de ani nu a sărit în ajutorul copilei.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, după ce le-a umilit și batjocorit pe cele două, mamă și fiică, bărbatul și fratele său le-au cerut să se urce în mașină și le-au dus la locuința lor dintr-o localitate din județul Prahova. Ajunși acolo, inculpatul i-a cerut fetei să-și facă bagajele pentru a pleca către Focșani. Între timp, el a mai intrat de două ori în camera fetei, a lovit-o și apoi a sărutat-o. S-au urcat apoi în mașină și au plecat către Focșani.

Pe drum, inculpatul i-a cerut de două ori fratelui său să oprească mașină. O dată pentru a-și lua băutură, iar a doua oară pentru a urina. În momentul în care a coborât pentru a urina, inculpatul i-a cerut și soției să  coboare din autoturism, obligând-o să-i bea urina. În tot acest timp, el a obligat-o pe copilă să asiste la scena înfiorătoare. De asemenea, pe tot traseul de la Prahova la Focșani, inculpatul i-a cerut copilei să-l pupe, iar pe soția sa a lovit-o.

Violată timp de trei ore

Au ajuns la Focșani la miezul nopții. Într-un moment de neatenție al inculpatului, femeia a reușit să plece din casă, cerându-i fiicei ei să aștepte în imobil. În momentul în care bărbatul și-a dat seama că femeia a fugit, s-a urcat în mașină împreună cu fratele său și cu fata și a început să o caute pe aceasta prin municipiu, dar nu au găsit-o.

Au revenit în imobil, moment în care inculpatul i-a cerut fetei să facă duș și să iasă din baie doar în chiloți. În rechizitoriu se arată că în intervalul orar 02.00-05.00 bărbatul a întreținut raporturi sexuale orale și anale cu fata de mai multe ori, timp în care i-a ținut fetei mâna la gură pentru ca aceasta să nu poată țipa. De asemenea, a și lovit-o cu pumnii, aspecte confirmate de medicul legist, care i-a eliberat fetei un certificat medico-legal.

În jurul orei 5.00, în timp ce se îndrepta către o localitate din apropierea Focșaniului, mama minorei s-a întâlnit cu un echipaj de poliție și le-a povestit oamenilor legii cele petrecute. A mers apoi împreună cu ei în casa în care se afla fiica sa și a găsit-o pe aceasta în locuință. Tot colo l-a găsit și pe bărbatul de 33 de ani, care era complet dezbrăcat, dar și pe fratele acestuia, în camera alăturată, care știa ce se întâmplă, dar nu a făcut nimic.

Inițial mama a depus plângere și și-a scos și ea certificat medico-legal. Ulterior, din motive necunoscute, femeia și-a retras-o, spunând că totul a fost o înscenare plănuită de ea și fiica sa, întrucât ar fi aflat că bărbatul are o relație cu o altă femeie și i-ar fi spus că vrea să divorțeze de ea pentru a se căsători cu cealaltă. Și minora și-a retras plângerea pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe. Inculpatul nu a recunoscut faptele și a spus că avea probleme de sănătate, spunând că a și fost internat la un spital de psihiatrie. Anchetatorii au verificat această informație și din răspunsul primit rezultă că el nu a fost niciodată internat în unitatea medicală despre care a vorbit.

Întrucât mama copilei a avut declarații contradictorii, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani au trimis-o și pe ea în judecată pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă. Conform rechizitoriului, audiată fiind în calitate de martor și întrebată în legătură cu aspecte esențiale ale cauzei, femeia de 32 de ani a dat declarații necorespunzătoare adevărului.

Procurorii l-au trimis în judecată pentru infracțiunea de complicitate la viol și pe fratele celui acuzat de viol. Asta pentru că el a asistat la consumarea actului sexual din data de 20 iulie 2017 dintre fratele său și fiica sa vitregă. De asemenea, în noaptea de 20/21 iulie 2017 s-a aflat în același apartament în care fratele său o batjocorea pe copilă și nici de această dată nu a făcut nimic, deși știa că minora este constrânsă să întrețină raporturi sexuale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: monitorulvn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here