fbpx
duminică, martie 3, 2024
spot_img

Miercuri se stabilește nivelul taxelor și impozitelor din Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Local Ploiești dezbate miercuri nivelul taxelor și impozitelor care se vor aplica în 2024. Propunerea este ca valorile de bază să rămână la nivelul din acest an, însă peste ele se va adăuga, conform unei prevederi legislative, rata inflației. În schimb, proprietarii clădirilor sau terenurilor neîngrijite vor avea impozitele majorate cu până la 500%.

Ploieștenii vor plăti în 2024 taxe și impozite locale cu 13,8% mai mari decât în prezent. Măsura vine ca urmare a unei prevederi din Codul fiscal, care impune indexarea acestor dări cu rata inflației.

- Reclamă -

Anunțul șefului Executivului despre creșterea de taxe și impozite în 2024: ”Căutăm soluții”

Dincolo de această ajustare, obligatorie conform legii, nivelul de bază al taxelor și impozitelor nu se modifică suplimentar față de 2023, au explicat reprezentanții Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești.

Proiectul de hotărâre urmează să fie dezbătut miercuri de Consiliul Local Ploiești.

Impozite majorate cu până la 500% pentru proprietățile neîngrijite

În aceeași ședință este pus în dezbatere și un proiect de supraimpozitare a proprietăților neîngrijite. Pe lista pentru 2024 sunt propuse 28 de imobile, fie că e vorba de clădiri, terenuri sau și clădiri și terenuri, identificate de-a lungul anului de către o comisie mixtă desemnată de autoritățile locale.

- Reclamă -

În funcție de situația acestor proprietăți, nivelul impozitelor pentru 2024 va fi majorat cu valori cuprinse între 200% și 500%.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut