mihai politeanu reziliere contract rosal adi deseuri
Deputatul Mihai Poliţeanu, fost preşedinte al USR Prahova, reclamă că administraţia judeţeană, condusă de PNL, i-a “fraierit” pe prahoveni în campania electorală, când a promis rezilierea contractului cu operatorul de salubritate Rosal, acuzat la momentul respectiv că nu ridică la timp deşeurile şi, mai nou, că nu şi-a plătit redevenţa cuvenită.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, parlamentarul prahovean a vorbit despre situaţia mai multor servicii de interes public unde Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean au colaborat, începând de la ADI Termo Prahova, etichetată drept o “catastrofă”, şi trecând pe la ADI Deşeuri şi ADI Mobilitate.

“În primăvara lui 2021 a fost ultima oară când l-am văzut faţă în faţă pe Iulian Dumitrescu, după o perioadă de câteva luni în care noi vorbiserăm în campania electorală despre rezilierea contractului cu Rosal. PNL-ul atunci, mai de voie, de nevoie, că era campanie şi noi îi presam foarte tare, au zis că vor milita pentru rezilierea contractului cu Rosal. Cum a ajuns în funcţie publică Iulian Dumitrescu… mucles pe acest subiect. Ba, mai mult, monta pe toată lumea să spună că este imposibil să reziliezi contractul cu Rosal, că o să plătească Ploieştiul de o să ne vindem şi hainele de pe noi. Când l-am văzut ultima oară, i-am zis că motiv de reziliere există, şi anume redevenţa”, a declarat deputatul Mihai Poliţeanu.

Firma Rosal, datoare peste 2 milioane de euro la Consiliul Județean. CJ a dat în judecată ADI Deșeuri, condusă de Iulian Dumitrescu

“În contract, neplata redevenţei era motiv de reziliere. Nu mai trebuia nimic altceva, «La revedere Rosal!» şi veneai cu un operator de servicii care să facă treabă. Nu a făcut-o, a dat în judecată, a negociat să plătească eşalonat redevenţa, o mizerie. Oamenii ăştia, transpartinic, au un deal (n.r. cuvânt din engleză, care înseamnă “înţelegere”, “afacere”), aşa cum au deal-uri cu multe alte firme de partid. PNL-ul a zis «Nu se mai poate cu Rosal, trebuie reziliat contractul!». Practic, ne-au fraierit şi pe noi şi pe toţi ploieştenii că se va întâmpla acest lucru. Exista motiv în contract pentru reziliere şi nu au făcut-o. Suferă Dumitrescu? Nu. Probabil este la Monaco, cred că acolo serviciile de curăţenie sunt foarte bune. Suferă ploieştenii”, a mai transmis parlamentarul.

Poliţeanu a vorbit şi despre situaţia termoficării din Ploieşti, reclamând că reprezentanţii Consiliului Judeţean au constatat că ADI Termo Prahova a fost un eşec, dar tot ei au “împins” ideea creării firmei proprii de termie în subordinea municipalităţii, care a pornit la drum fără un plan de afaceri concret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here