calorifer dalkia

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova au anunțat, miercuri, că au primit lămuririle solicitate de la Ministerul Dezvoltării, cu privire la problema termiei, iar clarificările transmise de la București arată că autoritățile locale din municipiu au “competență exclusivă” în acest caz, drept urmare chestiunea trebuie soluţionată de Primăria și Consiliul Local Ploiești.

“Pentru clarificarea posibilităților legale de a rezolva problema apărută prin ajungerea la termen a contractului de concesiune între Veolia Energie Prahova, pe de o parte, în calitate de concesionar, și Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova, pe de altă parte, în calitate de concedenți, s-a solicitat punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în legătură cu acest subiect.

Prin adresa de răspuns, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a precizat: «În temeiul prevederilor art. 8 alin (1) din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale din municipiul Ploiești au competență exclusivă în tot ceea ce privește înființarea, organizarea, gestionarea și funcționarea serviciului de alimentare cu energie termică a populației»”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri după-amiază, de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Prin urmare, CJ Prahova a notificat Primăria și Consiliul Local Ploiești că nu se poate asocia cu autoritățile locale. “Autoritatea județeană nu poate organiza un serviciu de alimentare cu energie termică și apă caldă pentru Municipiul Ploiești și că este necesară organizarea unui serviciu propriu al municipiului Ploiești, în conformitate cu prevederile legale. Având la bază aceste observații, Consiliul Județean Prahova a solicitat Primăriei Municipiului Ploiești și Consiliului Local al Municipiului Ploiești să înceapă demersurile pentru trecerea instalației de producere a agentului termic și a apei calde – CET Brazi – din domeniul public al Județului Prahova în domeniul public al municipiului Ploiești, în vederea asigurării serviciului de alimentare cu energie termică a orașului. Această măsură este necesară pentru că nu se mai justifică existența CET Brazi în domeniul public al Județului Prahova, deoarece această instalație folosește exclusiv pentru serviciul local de alimentare cu energie termică”, se mai arată în comunicatul Consiliului Județean Prahova.

Răspunsul de la Ministerul Dezvoltării a ajuns la Ploiești la o zi după ce primarul Adrian Dobre a anunțat cea de-a doua dezbatere publică organizată în municipiu pe tema termiei, dar și după ce, luni, proiect de hotărâre privind asocierea între Primărie şi Consiliul Judeţean, propus de edil, nu a mai intrat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local.

Contractul Ploieștiului cu Veolia, societatea care asigură alimentarea cu apă caldă și căldură a municipiului, expiră la finalul lunii viitoare, iar la acest autoritățile locale nu au idee cum va fi asigurat, de la 1 mai, serviciul public de termoficare.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here