Abia intrată în vigoare, legea privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise ar putea fi modificată în scurt timp. Deputatul prahovean Răzvan Tănase, împreună cu alţi doi parlamentari, a depus un set de amendamente la legea anti-fumat, care permite fumatul în spaţii special amenajate, oriunde această „plăcere“ nu-i deranjează pe nefumători.

Concret, aleșii definesc clar ce înseamnă spațiul public închis și dau posibilitatea celor care sunt fumători să se poată organiza în asociații și cluburi de fumători, care să poată amenaja spații speciale exclusiv fumatului și a altor activități specifice fumatului, cum ar fi consumul de cafea, băuturi calde sau răcoritoare.

Noul proiect legislativ prevede că fumatul va fi permis în locurile publice, în încăperi special amenajate, cu condiția să aibă ventilație și marcajul corespunzător.

Astfel, potrivit noii definiții, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesbil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Mai mult, inițiatorii cer ca și în aeroporturi să fie reînființate spațiile pentru fumători, care au fost desființate, iar terasele cu 3 pereţi nu vor mai fi considerate spaţii închise.

Precizăm că articolul 3 din noul proiect de lege prevede că fumătorii se pot constitui în asociaţii sau în cluburi de fumători, care pot amenaja spaţii speciale destinate exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului.

sursa: adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here