A fost atins pragul maxim de persoane internate infectate cu Sars-Cov-2 la Spitalul Județean din Târgu Jiu, au anunțat reprezentanții spitalului, citați de Gazeta de Sud.

La ora actuală, 22 de pacienți Covid sunt internați pe Secția de Boli Infecțioase, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu. Patru bolnavi sunt în stare gravă, internați pe secția ATI Covid, astfel că unitatea medicală nu mai are paturi libere pentru internarea unor noi pacienți cu coronavirus.

Managerul spitalului, medic epidemiolog, a declarat că va solicita suplimentarea numărului de paturi până la un total de 50. Acesta a explicat că pacienții internați nu suferă de afectare pulmonară gravă și că majoritatea au și boli neurologice sau cardiovasculare.

„Putem să facem o comparație acum cu ce a fost în primele valuri și mai ales în valul al patrulea, când am avut cazuri foarte grave cu afectare pulmonară severă. Acum situația este complet schimbată. Avem pacienți care suferă și de alte boli și din această cauză coronavirusului a prins teren fertil. Dar nu mai avem afectarea pulmonară cu care se confruntau pacienții anul trecut de exemplu. Sunt stocuri suficiente de medicamente. Cel mai probabil, Secția Boli Infecțioase va redeveni la un moment dat Secție exclusiv COVID. Deocamdată, se merge pe suplimentarea treptată a numărului de paturi”, a declarat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here