O femeie care a găsit pe jos banii pierduți de un bărbat la un supermarket din Ploiești s-a ales cu doar penal, pentru că nu i-a predat autorităților în termenul legal de 10 zile. 

Bărbatul a pierdut suma de 2.100 de lei pe 8 mai, însă sesizarea la Poliție a făcut-o pe 25 mai.

Polițiștii au demaract cercetările și au descoperit că, la scurt timp după ce banii au căzut pe pardoseala magazinului, au fost luați de o femeie care i-a luat și i-a băgat în geantă.

Aceasta nu a predat suma autorităților, așa cum prevede legea, astfel că s-a ales cu dosar penal.

La data de 25 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție nr. 2 Ploiești au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că la data de 8 mai a.c., în timp ce se afla în incinta unui supermarket din Ploiești, ar fi pierdut suma de 2.100 de lei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că la scurt timp după, o femeie ar fi observat pe pardoseală banii, moment în care i-ar fi introdus în geanta personală. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Reamintim că, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here