fbpx
luni, mai 29, 2023

O școală din Ploiești ar putea avea bazin de înot

Citește Și

- Advertisement -

Consilierii locali din Ploiești vor vota la ședința din 31 octombrie un proiect de hotărâre care s-ar concretiza în primul pas pentru ca Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” să aibă bazin de înot. Inițiativa a aparținut conducerii școlii, care a solicitat sprijinul municipalității pentru realizarea acestei investiții, întrucât elevii unității de învățământ au avut de-a lungul timpului rezultate excepționale la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, iar prin realizarea bazinului de înot ar fi posibilă reînființarea claselor cu profil sportiv la nivel gimnazial.

Astfel, primul pas pentru realizarea proiectului este ca membrii Consiliului Local să adopte o Hotărâre prin care destinația unui teren de 3.000 mp din incinta școlii să fie schimbată din teren de sport în bazin de înot cu profil didactic.

- Advertisement -

Iată expunerea de motive din proiectul de hotărâre avizat de primarul Adrian Dobre:

          Conform Hotărârii de Guvern nr.1359/2001 privind atestarea domeniului public al judeţului Prahova precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Prahova, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat au trecut în patrimoniul municipiului Ploieşti, fiind incluse în domeniul public.
          Printre acestea se numara si imobilul situat in Ploiesti, str. Minerva nr.4, in care isi desfasoara activitatea Școala Gimnaziala “Nicolae Iorga”.
          Școala Gimnaziala “Nicolae Iorga” a solicitat sprijinul in vederea constructiei unui bazin de inot pe suprafata acestei unitati de invatamant, prin adresa nr.20727/19.10.2016. Suprafata necesara construirii unui bazin didactic este de 3000 mp.
           Școala Gimnaziala “Nicoale Iorga” are traditie in activitatea sportiva, avand rezultate deosebite la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar, la competitii sportive, fiind campioni nationali, iar construirea acestui bazin de inot ar face posibila reinfiintarea claselor cu profil sportiv la nivel gimnazial si cat de curand, la nivel liceal.
          Schimbarea destinaţiei bazei materiale a instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se poate face, in conformitate cu art.112, alin. (6) din Legea nr.1/2001 – Legea educaţiei naţionale, de către autorităţile administraţiei publice locale numai cu avizul conform al ministrului educaţiei naţionale, care pentru a putea fi obtinut implica respectarea procedurii specifice transmise de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii stiintifice, procedura care presupune si aprobarea unei hotarari a consiliului local in acest sens.
- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Asa cum am spus si pe Facebook, acesta „initiativa” a mai aparut acum cativa ani, tot in preajma alegerilor, la Scoala Gimnaziala „Grigore Moisil”. Acolo exista terenul, exista proiectul, dar nu au mai existat bani, asa cum era normal, pentru ca perioada electorala a trecut. Domnii consilieri nu sunt la curent cu ce se intampla in oras? Se vor arunca iar niste bani, fara o finalizare concreta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Trei mașini implicate într-un accident în Ploiești

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier luni după-amiază, 29 mai, în Ploiești. Accidentul s-a produs în zona...

Mai Multe Articole Ca Acesta