Reţeaua şcolară pentru anul de învăţământ 2021-2022 a fost supusă spre dezbatere în cadrul ședinței de joi a Consiliului Local Ploiești.

Una dintre cele mai dificile decizii de luat în acest sens a fost legată de suspendarea activităţii şcolii generale din cartierul Mitică Apostol şi mutarea celor 10 elevi de aici, de vârste diferite și care învățau într-o clasă mixtă, la o unitate din cartierul Vest.

În varianta iniţială, Şcoala Primară nr. 22 din Mitică Apostol nu mai figura în lista unităţilor din sistemul preuniversitar de stat pentru viitorul an şcolar. Cu alte cuvinte vorbim despre desfiinţarea școlii. Iar această variantă nu a fost acceptată de consilierul local Cristina Toma Cochinescu (Prahova în Acțiune).

Drept urmare, consilierul Partidului Prahova în Acțiune a cerut ca activitatea unității de învățământ să fie suspendată pentru un an.

”Având în vedere raportul argumentativ sosit ieri de la Inspectoratul Școlar Județean, privind suspendarea activității Școlii Primare nr.22, deci nu desființarea acestei școli, propun introducerea unui nou alineat <<activitatea Școlii Nr. 22 se suspendă în anul 2021-2022>> ”, a susținut Cristina Toma Cochinescu.

Consilierul local Sorin George Botez a explicat faptul că suspendarea nu poate să fie luată în calcul de vreme ce Inspectoratul Școlar Prahova a decis să nu acrediteze unitatea respectivă de învățământ.

”Noi putem să discutăm amendamentul dumneavoastră numai dacă Școala Primară 22 este în acea listă. Dacă nu este în acea listă, nu avem ce să discutăm. Adică ea urmând să rămână acreditată, dar cu activitatea suspendată. Dacă nu se află în listă, este clar că nu pot să constat suspendarea pentru că nefiind acreditată, nu avem ce suspenda”, a explicat consilierul Sorin George Botez, care a concluzionat spunând că ”un lucru care nu există, nu poate fi suspendat”.

”Tocmai pentru că ne aflăm în această situație, în care există o contradicție de termeni, ni s-au transmis niște situații asemănătoare la Balta Doamnei și la Şotrile, unde s-a procedat exact la fel”, a reacționat consilierul local Cristina Toma Cochinescu.

Pentru că nu se ajungea la un numitor comun, proiectul a fost dezbătut la finalul ședinței, atunci când, consilierii Cristina Toma Cochinescu și George Botez au ajuns la un numitor comun.

”Vă propun următoarea completare la amendamentul dumneavoastră <<activitatea Școlii Nr. 22 se suspendată până la îndeplinirea condițiilor necesare reluării activității școlare>>”, a fost propunerea consilierului Botez, la care a achiesat și consilierul Cristina Toma Cochinescu.

Astfel, școala din Mitică Apostol a fost salvată de legislativul ploieștean, cel puţin din punct de vedere administrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here