Omul de afaceri Cristian Burci a fost reținut în cursul nopții, în jurul orei 0,20, în dosarul privind delapidarea fabricii de vagoane Romvag Caracal, de către DIICOT – Biroul Teritorial Olt și a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, după audieri care au durat peste opt ore.

Miercuri seara, în același dosar au mai fost reținute trei persoane, printre care și fostul director al SC Romvag SA Caracal, Ion Dinoiu.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat faptul că membrii acestui grup de criminalitate organizată, prin activitatea desfășurată din anul 2006 până în prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal prin abuz în serviciu și delapidare în valoare de 7.099.000 de euro și 3.811.756 de lei.

În aceeași perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane și societăți la care dețineau acțiuni sau erau deținute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului au reușit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracțiuni, în cuantum de 18.099.000 de euro și 3.811.756 de lei.

Conform surselor judiciare, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, grupul condus de Cristian Burci, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și evidențierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, a creat un prejudiciu statului român de 25.646.825 de lei.

La data de 27 aprilie 2016 procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Olt împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul au efectuat un număr de 4 percheziţii pe raza municipiului București şi a localităţilor Chiajna și Corbeanca.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt efectuează cercetări faţă de un număr de 10 suspecţi pentru săvîrşirea infracţiunilor de  constituire a unui  grup infracţional organizat, spălare de bani, instigare la spălare de bani,  instigare la evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here