fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Orașele din România cu cele mai ieftine alimente

Citește Și

- Reclamă -

Hotnews.ro a calculat care sunt orașele din România cu cel mai scump coș alimentar din țară, dar și cele cu cel mai ieftin.

În calculul realizat pe baza unor date furnizate de Institutul Național de Statistică, hotnews.ro a ținut cont de prețurile la alimentele de bază și de nivelul salariilor. Astfel, Cluj-Napoca, București, Zalău, Alba Iulia și Timișoara sunt orașele din România cu cel mai scump coș alimentar. La pol opus, cele mai ieftine sunt Constanța, Slobozia și Iași. Datele se referă la luna noiembrie 2023.

În schimb, „inflația alimentară”- creșterea prețului alimentelor din coșul de consum din noiembrie 2023 față de noiembrie 2022 a fost cea mai mare la Râmnicu Vâlcea- peste 26%, Târgoviște- peste 20% și Vaslui- aproape de 20%, mai arată datele Statisticii.

- Reclamă -

În calculul coșului de consum au fost luate în considerare următoarele produse: Cartofi, fasole uscată, ceapă uscată, varză de toamnă, carne de porc, usturoi uscat, morcovi, fructe (mere), mere, lapte de vacă, brânză telemea de oaie și ouă.

Cel mai scump coș de consum este cel din Cluj-Napoca, iar cel mai ieftin cel din Constanța.

Ca exemple, cei mai scumpi cartofi sunt în Râmnicu Vâlcea, la Cluj găsim cea mai scumpă fasole uscată, Zalăul e „campionul” prețului la ceapă uscată, la Călărași și Cluj varza e cea mai scumpă din țară, lapte mai scump ca în Giurgiu și Tulcea nu găsești, la București și Slatina e telemeaua de oaie cea mai scumpă, iar ouăle cele mai scumpe le putem cumpăra de la Focșani, mai transmite sursa citată cu privire la prețurile alimentelor în orașe din România.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut