fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Prima olimpiadă de securitate cibernetică din România

Citește Și

- Reclamă -

Olimpiada de Securitate Cibernetică (OSC) se va organiza, în premieră, în România, ca o recunoaștere clară a importanței majore pe care o dobândește domeniul.

Pe lista olimpiadelor organizate în anul școlar 2023-2024 apare și cea de securitate cibernetică, în contextul în care tehnologia are o evoluție rapidă, iar numărul de specialiști în acest domeniu este în scădere, se arată într-un comunicat al Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

Olimpiada de Securitate Cibernetică se va desfășura în două etape, astfel: faza județeană (2 martie 2024) și faza națională (22-25 mai 2024). Sesiunea etapei județene este formată dintr-o probă teoretică de o oră și o probă practică de cinci ore, cu o pauză de maximum 30 de minute între cele două. La etapa națională va fi susținută o singură probă de concurs, care va cuprinde itemi ce vizează aspecte teoretice și aplicații practice de tip Jeopardy.

- Reclamă -

Participanții la faza națională a olimpiadei vor avea șansa de a fi selecționați în lotul lărgit al echipei naționale de cybersecurity (Team Romania) pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC). Selecția va fi susținută în cea de a doua zi de concurs și constă într-o probă de aplicații practice cu un grad mai mare de dificultate, ce cuprinde un exercițiu de tip Attack & Defence, transmite g4media.ro.

La proba de baraj pot participa primii 30 de concurenți cu punctajul cel mai mare, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute la etapa națională, indiferent de clasa la care au participat. Primii 15 concurenți clasați la proba de baraj din cadrul OSC vor avea oportunitatea de a reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică – ECSC, completând lotul preliminar al României.

Tinerii interesați de participarea la OSC se pot pregăti pe platforma CyberEDU, www.cyberedu.ro, unde există numeroase resurse educaționale în domeniul securității cibernetice. Până la începerea competiției, aceștia pot rezolva exerciții din Arhiva Educațională, familiarizându-se astfel cu tipurile de probleme specifice concursurilor de securitate cibernetică.

- Reclamă -

Pe CyberEDU se vor desfășura toate etapele olimpiadei. Mai multe detalii despre Olimpiada Națională de Securitate Cibernetică sunt disponibile pe site-ul https://osc.rocsc.ro, în secțiunea “Întrebări comune”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Cum s-a produs accidentul de pe DN 1B, dintre un TIR și două mașini

Un grav accident de circulație s-a produs miercuri, în jurul prânzului, pe DN 1B, în comuna Fântânele, în apropierea...
Sari la conținut