Patru cazuri de meningită au fost înregistrate de la începutul săptămânii la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, dintre care două cazuri sunt în stare foarte gravă, transmite Agenția de presă Rador.

Florin Roșu, managerul spitalului, a oferit date suplimentare despre cazurile de meningită din spital și a atras atenția că dacă nu se apelează la un cadru medical specializat, copiii pot rămâne cu sechele majore.

„Primul caz, cu antecedente de afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, este al unei fetițe transferate de la Bacău, ajunsă în stare gravă, respirație spontană, neintubată și stabilă hemodinamic. În urma investigațiilor, pacienta a fost confirmată și cu SARS Cov-2. S-a decis transferul la Spitalul Clinic pentru Copii Sf. Maria, pentru continuarea terapiei și tratamentului. Al doilea caz este al unui copil de cinci ani, nevaccinat împotriva meningococului. Pacientul este internat pe secția Covid, fiind depistat pozitiv”, anunță medicul.

Meningita este o boală tratabilă și asta se întâmplă în proporție de 98% din cazuri.

”Din păcate, ignorarea simptomelor, tratamentul după ureche pot agrava starea pacientului, astfel încât prognosticul să devină unul nefavorabil”, a explicat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here