Direcția Națională Anticorupție efectuează joi percheziții într-un dosar privind achiziții de materiale sanitate făcute în anul 2020, în contextul pandemiei de COVID-19.

Procurorii au descins la sediile a șase firme din București și Giurgiu.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului
2020, în legătură cu achiziții publice de materiale sanitare efectuate în timpul pandemiei de Covid 19.

În cursul zilei de 28 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în șase locații reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, situate pe raza municipiului București și a județului Giurgiu.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, se arată în comunicatul remis de DNA.

Potrivit g4media.ro, este vorba despre cazul unei bucătărese din Giurgiu, care a câștigat un contract în valoare de 12 milioane de euro pentru măști de protecție.

Despre acest lucru au scris în premieră jurnaliștii de la Recorder.ro.

  • Investigația Recorder poate fi citită aici. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here