fbpx
luni, mai 29, 2023

Percheziții efectuate la persoane bănuite de evaziune fiscală în scopul obținerii de rambursări ilegale de TVA

Citește Și

- Advertisement -

mascati 1politiePoliţia Română efectuează, la această oră, 4 percheziţii, în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală, în scopul obţinerii de rambursări ilegale de T.V.A..

La data de 2 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează o acţiune pentru destructurarea unei reţele infracţionale, specializată în evaziune fiscală.

- Advertisement -

Astfel, sunt efectuate  4 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, 5 persoane urmând a fi aduse la audieri.

Din cercetări s-a stabilit că, în circuitul infracţional ar fi implicate 5 societăţi comerciale, dintre care 2 din România, 2 din Marea Britanie şi una din S.U.A., prin intermediul cărora ar fi fost evidenţiate operaţiuni comerciale fictive, în scopul obţinerii de rambursări ilegale de T.V.A..

În fapt, reprezentanţii societăţilor comerciale din România ar fi evidenţiat, în cursul anului 2014,  în documentele contabile, operaţiuni de cumpărare fictive de produse software de la societăţile din Marea Britanie, care ulterior erau exportate fictiv către firma din S.U.A..

- Advertisement -

Valoarea produselor tranzacţionate este estimată, până în prezent, la peste 800.000 de euro.

În baza acestor operaţiuni, reprezentanţii societăţilor comerciale din România ar fi depus deconturi de T.V.A., în vederea rambursării ilegale a sumei de aproximativ 900.000 de lei.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor S.I.A.S. şi beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Trei mașini implicate într-un accident în Ploiești

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier luni după-amiază, 29 mai, în Ploiești. Accidentul s-a produs în zona...

Mai Multe Articole Ca Acesta