Numărul total al cetățenilor cu drept de vot, înscriși în Registrul electoral la data de 2 martie, este de 18.275.109, cu 3.107 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), pe 3 februarie.

Potrivit unui comunicat al AEP, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale.

Potrivit Legii 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here