fbpx
miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Peste 400 de mașini rulate oprite de la comercializare. Ce au descoperit comisarii ANPC

spot_img

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Muntenia Ploiesti a desfășurat o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la comercianții de autovehicule rulate din Ploiești și localitățile limitrofe.

Au fost verificați 17 operatori economici, constatându-se că autovehiculele rulate aflate la comercializare nu aveau afișate sau erau incomplete informațiile esențiale de care trebuie să beneficieze consumatorii (marca, capacitate cilindrica, combustibil, an de fabricatie, anul primei inmatriculari, informații privind verificarea kilometrajului, informații despre existența eventualelor daune, informații despre numărul de proprietari anterior, termen de garanție, etc).

A fost luată măsura de oprire temporară de la comercializare până la remedierea deficiențelor pentru un număr de 413 autovehicule.

- Reclamă -

Au fost solicitate documentele de proveniență ale autovehiculelor, urmând a fi verificată concordanța dintre informațiile oferite consumatorilor și cele din documentația autovehiculelor, precum și alte aspecte care intră sub incidența legislației privind protecția consumatorilor.

În funcție de abaterile constatate, vor fi aplicate sancțiuni și dispuse măsuri de remediere conform prevederilor legale în vigoare.

CJPC Prahova va extinde acțiunea de control în perioada următoare la toți comercianții de profil din județul Prahova .

 - Ziarul INCOMOD
 - Ziarul INCOMOD
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Primarul Cherecheș a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, în urma unei colaborări între Poliţia...
spot_img