Operatorul Veolia, care asigură alimentarea cu energie termică în Ploiești, a anunțat miercuri, 27 octombrie, că reziliază contractul încheiat pentru aceste servicii cu primăria Ploiești. Reprezentanții Veolia au emis un comunicat de presă în care au precizat că nu vor lăsa ploieștenii fără căldură iarna aceasta și că vor continua să furnizeze agent termic până pe data de 31 martie 2022.

Reprezentanții companiei au mai declarat că au luat această decizie din cauza unor pierderi financiare importante înregistrate lunar și din cauza tarifului perceput care nu acopeeră costurile furnizării acestui serviciu.

Redăm mai jos integral comunicatul remis de Veolia Energie Prahova:

“Veolia Energie Prahova anunță rezilierea Contractului de delegare prin concesiune în baza căruia asigură serviciul de alimentare cu energie termică pentru Municipiul Ploiești. Rezilierea înainte de termen nu va avea niciun impact asupra ploieștenilor, în ceea ce privește furnizarea apei calde și a căldurii pe parcursul iernii care urmează.

În ciuda pierderilor financiare importante înregistrate lunar, Veolia Energie Prahova va asigura continuitatea furnizării cu apă caldă și încălzire către ploieșteni, cu mult peste cele 90 de zile stabilite contractual, încetarea contractului având loc abia la data de 31.03.2022, când sezonul rece va fi închis legal.

Decizia vine în contextul conjugat al deteriorării accelerate a situației financiare a concesiunii rețelei de încălzire, al unui tarif care nu acoperă nici pe departe costurile furnizării serviciului public și al creșterii masive a prețurilor la gaze la nivel mondial, toate acestea plasând furnizorul de apă caldă și căldură într-o situație nesustenabilă.

Dezechilibrul financiar se datorează neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către autoritățile locale, inclusiv neplata la timp a subvenției datorate sau neaprobarea la timp a ajustării tarifare cuvenite. Veolia a informat autoritățile locale în această dimineață, în conformitate cu clauza contractuală de reziliere.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here