Veolia a anunțat miercuri, 27 octombrie, că reziliază contractul pentru furnizarea energiei termice. Contractul expira în luna mai a anului viitor, pe data de 15. Atât operatorul, cât și Primăria Ploiești i-au asigurat pe ploieșteni că nu vor rămâne fără căldură. 

Primarul Andrei Volosevici a susținut o conferință de presă după anunțul Veolia, în contextul în care a produs îngrijorare în contextul evenimentelor de la Timișoara, unde oamenii și instituțiile publice au rămas fără încălzire.

În Ploiești nu este cazul. Chiar Veolia a anunțat, în respectivul comunicat, că va continua să furnizeze agentul termic până la 31 martie. Rezilierea contractului, chiar dacă acesta expira pe 15 mai, are justificare financiară, potrivit operatorului.

VEZI anunțul făcut de Veolia: 

Ploiești: Veolia anunță că reziliază contractul de furnizare a căldurii

Primarul Ploieștiului, i-a asigurat pe ploieșteni că vor avea căldură, furnizarea nu va fi sistată, iar oamenii nu vor plăti mai mult ca anul trecut.

În Ploiești nu este niciun pericol. Este o procedură pe care operatorul a început-o, dar care nu afecteză modul în care ne vom încălzi în acest sezon si care nu pune în pericol buzunarul ploieștenilor. Pentru populație nu se schimbă nimic, nu avem o problemă de furnizare, pentru administrație înseamnă un efort în plus“, a declarat primarul Andrei Volosevici.

După 31 martie, va fi organizată licitația pentru atribuirea contractului. De acest lucru se va ocupa Consiliul Județean Prahova.

Primaria Ploiești face parte dintr-un ADI. Consiliul Județean conduce si gestionează contractul, sunt convins că se lucreza la asta. Când va fi făcut caietul de sarcini, trebuie să ne mișcăm foarte rapid. Am o îngrijorare cu privire la rapiditatea cu care se va desfășura procedura”, a mai spus Volosevici.

VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A CONFERINȚEI DE PRESĂ:

 

1 COMENTARIU

  1. Nu pentru administratie inseamna un efort in plus . Caci nu administratia plateste din banii prorpii ai salariatilor ei . Efortul este tot al cetatenilor .
    Lasati oamenii sa se debranseze liber . Termoficarea e o hotie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here