Primaria orasului Ploiesti

Ședința organizată la Ploiești de ADR Sud Muntenia, la care au luat parte inclusiv reprezentanții municipiului Ploiești, a avut ca temă prezentarea proiectelor care pot fi finanțate cu fonduri de la Uniunea Europeană, până în 2020. Astfel, pe Axa 4, municipiile reședință de județ, așa cum este și Ploieștiul, poate accesa fonduri europeane atât pentru infrastructura școlară, cât și mobilitate urbană, reconversia terenurilor degradate, dar și pentru revitalizarea comunităților defavorizate. Suma repartizată Regiunii pentru Dezvoltare Sud Muntenia pentru proiectele pe Axa 4 este de 201 milioane de euro.

Potrivit directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, Ploieștiul are repartizată o sumă foarte mare, de 50 de milioane de euro.

„Proiectele pot viza creșterea gradului de atractivitate, remodelarea centrului sau a diferitelor zone din oraș, repararea sau reabilitarea unor clădiri publice. De asemenea, se pot finanța proiecte din cadrul rețelei de învățământ din cadrul reședinței de județ. Este o axă importantă în care școli de toate nivelurile, începând de la ciclul primar până la ciclul liceal, dar și în universități pot fi reabilitate”, a declarat Liviu Mușat, directorul ARD Sud Muntenia.

Ploieștiul are repartizată o sumă considerabilă de 50 de milioane de euro din totalul de peste 200 de milioane de euro.

Sursa: www.republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here