fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

PNL aruncă vina pe primarul Volosevici pentru datoriile Termo Ploiești, uitând că alocarea bugetară e stabilită de consilierii locali

Citește Și

- Reclamă -

Conducerea PNL Ploiești îl trage de urechi, într-un mesaj politic publicat miercuri, pe primarul Andrei Volosevici, reclamând că acesta ar fi „unicul responsabil” pentru faptul că administrația ploieșteană a acumulat datorii către propria firmă de termoficare. Liberalii îl „somează” pe primar să achite datoriile și să găsească soluții bugetare astfel încât să nu mai existe sincope până la finalul anului.

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, PNL Ploiești subliniază că Primăria are de achitat peste 30 de milioane de lei către Termo și avertizează că operatorul are nevoie urgentă de bani pentru a continua achiziția de gaze la preț redus, necesare în sezonul rece. Liberalii amintesc că e nevoie de soluții și pentru prelungirea subvenției acordate de la buget pentru apa caldă consumată de ploieștenii racordați la sistemul centralizat.

- Reclamă -

În mod vizibil încă afectați de tricoruile inscripționate purtate de primar în timpul crizei apei calde de anul trecut, liberalii acuză că Volosevici este unicul responsabil pentru problemele financiare, omițând să discute despre alocările bugetare aprobate de Consiliul Local sau despre eforturile făcute de autorități în 2022 și 2023 pentru asigurarea fondurilor necesare la nivelul Termo Ploiești.

De la înfiinţare, Termo Ploiești a primit peste 80 de milioane de lei de la bugetul local

„Avem obligaţia morală să atragem atenţia primarului Andrei Volosevici şi să anunţăm toţi ploieştenii că, în acest moment, societatea de termie, Termo Ploieşti, se confrunta cu o situație economica riscanta generată chiar de domnul primar. Motivul este acelaşi ca şi în cazul societăţii de transport TCE Ploieşti- primarul Andrei Volosevici nu a achitat la timp facturile! În acest caz este vorba despre facturile pentru subvenţia la gigacalorie. Conform documentelor existente în primărie şi adreselor transmise de membrii AGA a Termo Ploieşti, la această dată, primăria înregistrează o datorie de 30.690.902,79 lei către societate, reprezentând contravaloarea facturilor emise în lunile aprilie şi mai”, susțin reprezentanții PNL Ploiești.

„Neplata datoriilor va conduce la imposibilitatea achiziţionării gazului la preţul de 150 lei/MWh fără TVA pentru sezonul rece 2023-2024, conform contractului încheiat cu S.N.G.N. Romgaz, dar şi la plata cu întârziere a salariilor angajaţilor societăţii. Trebuie precizat faptul că dacă se ratează achiziționarea gazului în această perioadă la prețul de 150 lei/MWh fără TVA există riscul ca în sezonul rece să se ajungă la creșterea prețului de producție a gigacaloriei”, se mai arată în comunicatul PNL.

- Reclamă -

„Ploieştenii trebuie să ştie că sunteţi unicul responsabil şi că de data aceasta nu mai puteţi purta tricouri cu mesaje politice pentru a vă acoperi managementul defectuos din primărie”, au mai transmis liberalii în mesajul adresat primarului Ploieștiului.

FOTO – Primăria Ploieşti cere fonduri de la Consiliul Judeţean pentru termoficare

Andrei Volosevici nu a dorit să comenteze afirmațiile făcute de reprezentanții PNL.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...