În seara zilei de 2 septembrie 2017, un polițist din Iași a fost tăiat în zona capului cu o sabie. La momentul respectiv presa națională a relatat acest incident nefericit.

Citește și Un poliţist din Iaşi a fost tăiat cu o sabie în timpul unei intervenţii

Ulterior pe o pagină de Facebook a apărut o fotografie cu polițistul care a fost tăiat în timpul intervenției alături de un mesaj dur și revoltător. În mesaj se face referire la faptul că atunci când agenții intervin în forță sunt filmați și apoi imaginile sunt trunchiate ajungând să fie acuzați că nu au intervenit corespunzător. Totodată se referă și la faptul că atunci când un agent nu intervine imediat, considerând că are nevoie de sprijin este considerat “burtos”, “fricos” și cu “lipsă de tact”.

O imagine surprinsă în seara de sâmbătă spre duminică atunci când Ag sef pr. A.M. din cadrul Secției 4 Politie Urbană Iași a fost tăiat cu o sabie în urma intervenției la un apel 112. Sângele de pe uniformă sunt lacrimile unui sistem putred în care mori cu arma la centură, în care dacă intervii ferm ești cercetat și chemat la 15 mii de controale pentru că “opinia publică” revoltată te-a filmat și a extras din context ce a vrut, iar dacă nu intervii pe moment întrucât consideri că necesiți sprijin ești considerat burtos, fricos și cu lipsă de tact.
Share masiv, să ajungă această imagine până în cel mai întunecat colt al IGPR-ului!

În următoarele zile, Sindicaliştii din poliţie doresc să îi propună ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, ca statutului poliţistului să i se adauge o prevedere ce asigură protecţia imaginii şi a datelor personale ale agenţilor, iar o propunere arată că jurnaliştii pot fotografia poliţistul doar dacă blurează chipul.

Citește și Poliţiştii români nu mai vor să fie fotografiaţi şi puşi pe Facebook şi pregătesc o lege ca să-ţi poată confisca telefonul sau aparatul foto

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here