Agentul de poliție din comuna prahoveană Florești, care a sunat la 112 pentru a cere ajutor colegilor pentru că era bătut de nevastă, rămâne fără ordin de protecție. Judecătoria Câmpina i-a respins solicitarea prin care cerea impunerea unui ordin de protecție împotriva soției sale pe o perioada mai lunga.

Polițistul din Florești a sunat la 112, în seara zilei de 20 februarie, pentru a cere ajutor de la colegii săi. Agentul a reclamat atunci că este agresat și amenințat cu moartea chiar de către soția sa care avusese o criză de violență.

În acest caz poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie. La momentul apelului, aceştia au considerat că situaţia este destul de gravă şi există risc de pericol iminent, motiv pentru care au impus un ordin de protecţie probizoriu, valabil pentru o perioadă de cinci zile. Soţia agresivă a fost nevoită să plece de acasă. Ulterior acestui scandal, agentul prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina s-a adresat instanței pentru minori și familie din cadrul Judecătoriei Câmpina pentru a cere ordin de protecție pentru o perioadă mai îndelungată. Judecătorul a respins ”ca nefondată” cererea.

”Respinge, ca nefondată, cererea de emitere a ordinului de protecţie formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, însuşită de reclamanţii D. S. I. şi D. L. A., în contradictoriu cu pârâta D. G. E., cu obiect emitere ordin de protecţie. Onorariul apărătorului din oficiu, desemnat pârâtei, de 500 de lei, rămâne în sarcina statului şi va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Hotărârea este supusă numai apelului, în termen de 3 zile de la pronunţare, conform art. 30 alin. (1) din Legea nr. 217/2003, republicată. Apelul şi motivele de apel se depun la Judecătoria Câmpina, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 24.02.2020”, conform portalului instanțelor de judecată.

La judecarea apelului de la Tribunalul Prahova, agentul de poliție a anunțat instanța că renunță la solicitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here