După trei zile când Direcția de Sănătate Publică Prahova a raportat sub o sută de noi infectări cu noul coronavirus, joi 6 august, numărul persoanelor testate pozitiv în ultimele 24 de ore sare din nou de o sută.

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2373 de persoane. Dintre acestea, 257 au fost declarate vindecate și externate, iar 96 au decedat. Ultimele trei decese raportate au fost în cazul a trei persoane de sex feminin, cu vârstele de 42,63 și 69 de ani.

În Prahova, în prezent, sunt active opt focare cu 192 de persoane, în total, confirmate cu noul coronavirus.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 15247 din care 331 in ultimele 24 de ore.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 26 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 154 de decizii de izolare și 1348 de decizii de carantină.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1333 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 375 de persoane, 250 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 57 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 110 de sancțiuni (60 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 50 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 16600 lei.

2 COMENTARII

  1. Eu cred ca s-au adăugat la cifrele menționate mai sus și numarul membrilor corupți (covizi) din PSD în frunte cu Toader Preș. CJ!De aceea suntem infectati!

  2. DSP poate să se sprijine pe un specialist,anume Managerul SJUP,că e în concediu la mare,unde testează și el dacă se infecreaza sau nu(cu toate că stă intr-un resort de maximă siguranță).Așa încât acceptând acest lucru,DSP se face responsabil de tupeul individului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here