De la ora 13:00 și până la ora 23:00, județul Prahova se află sub cod portocaliu de vijelii puternice și grindină. Meteorologii spun că sunt așteptate averse cu caracter torențial și instabilitate atmosferică:

“Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină”, potrivit ANM.

Pompierii prahoveni sunt pregătiți să intervină cu peste 185 de militari și cu 70 de autospeciale de intervenție. Recomandările făcute de pompieri:

  • Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.
  • În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.
  • În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

În ultimele 24 de ore, vremea nefavorabilă a produs efecte în 83 localități din 17 județe, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 4 anexe gospodărești, 10 beciuri/subsoluri și 1 pasaj rutier, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 44 obiective economice/blocuri de locuințe, cât și pentru degajarea a 293 copaci și 39 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind afectate 57 autoturisme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here