Rise Project a intrat în posesia unor documente pe care DNA nu le-a găsit la perchezițiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman. Potrivit datelor furnizate de Rise Project, ”o valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ”.

Valiza conține un hard negru cu 63 GB de conținut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu, În valiză mai există o tabletă din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș, și peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie.

Stiripesurse.ro a cerut un punct de vedere de la DNA despre această nouă situație.

”În conformitate cu practica de comunicare a Direcției Naționale Anticorupție, care vine în întâmpinarea interesului opiniei publice, asigurând informarea corectă și completă și luând în considerare dispozițiile Ghidului de comunicare între justiție și mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 482 din 1 iunie 2012, cu modificările şi completările aduse prin Hotărârile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 573 din 6 mai 2014 și nr. 1376 din 17 decembrie 2015, existența unor date care să poată face obiectul unei comunicări publice referitoare la aspectele menționate de dvs. ar determina mediatizarea acestor aspecte.

În acest moment, nu există date care să facă obiectul unei comunicări publice cu privire la aspectele menționate de dvs. în solicitare.”, precizează DNA.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here