tramvai nou

tramvai nouConducerea Primăriei Ploieşti pregăteşte un proiect care vizează achiziţia mai multor mijloace de transport de mare capacitate – tramvaie şi troleibuze – şi a unui sistem de cartele electronice şi cititoare care să înlocuiască actualele bilete. Primarul interimar al municipiului, Iulian Teodorescu, a declarat săptămâna trecută că a solicitat elaborarea unui studiu de fezabilitate, din care va rezulta şi valoarea estimativă pentru această achiziţie. Edilul a mai precizat că a avut oPRIMĂ rundă de discuţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale, pe tema obţinerii unei creditări care să asigure finanţarea acestui proiect.
„Avem o ofertă de la Banca Modială prin care vom putea să achiziționăm mijloace de transport și, de asemenea, să putem să trecem și la programul de ticketing pentru ploieșteni. Vom face un studiu în aşa fel să găsim cea mai bună soluție astfel încât să rezulte capacități mai mari de transport, cu un număr mai mic de utilaje”, a spus Iulian Teodorescu. În planul Primăriei Ploiești sunt incluse tramvaie și troleibuze.
Despre achiziţionarea de tramvaie noi s-a discutat la nivelul administraţiei ploieştene încă din momentul începerii lucrărilor la linii, invocându-se promisiuni din partea Ministerului Mediului că se vor aloca fonduri pentru cumpărarea de mijloace de transport nepoluante. Mai recent, Iulian Teodorescu preciza că autorităţile locale urmăresc achiziţia a 30 de tramvaie, câte 15 pentru fiecare traseu, dând de înţeles că se va merge pe varianta unui proiect pentru atragere de finanţare de la Uniunea Europeană. Varianta unui credit de la Banca Mondială – fie el şi în condiţii avantajoase – pare cumva mai greu de înţeles, în condiţiile în care celelalte două posibilităţi luate în calcul vizau finanţări nerambursabile.

Sursa: www.ziarulprahova.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here