fbpx
marți, septembrie 26, 2023
20.6 C
Ploiești
spot_img

Primăria Ploieşti vrea să se împrumute de la Trezorerie pentru cofinanţarea unor proiecte europene

Citește Și

- Reclamă -

Conducerea Primăriei Ploieşti vrea un împrumut de la Trezorerie, în condiţii avantajoase, pentru susţinerea mai multor proiecte europene de eficientizare energetică.

Proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Andrei Volosevici propune contractarea unui împrumut de 7,5 milioane de lei şi urmează să intre joi în dezbaterea Consiliului Local Ploieşti, într-o şedinţă extraordinară programată de la ora 15.00.

- Reclamă -

Banii ar urma să fie folosiţi pentru asigurarea cotei proprii de cofinanţare la patru proiecte europene de eficientizare energetică a unor blocuri de locuit situate pe Bulevardul Republicii şi străzile adiacente. Creditul ar urma să aibă o perioadă de maturitate de maxim cinci ani, conform proiectului publicat pe site-ul Primăriei.

Ideea nu este nouă. Şi în 2021, primarul Ploieştiului anunţa că ia în calcul varianta unui împrumut de la Trezorerie, care oferă condiţii mult mai avantajoase decât în cazul unui credit clasic luat de la bănci comerciale. La momentul respectiv, intenţia era ca din credit să fie finanţate lucrările de modernizare a Bulevardului Independenţei, între timp proiectul respectiv fiind propus pentru finanţare de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul „Anghel Saligny”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...