Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri seară, declanșarea procedurii de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr. 

Tudorel Toader a prezentat 20 de capete de acuzare. Printre ele, faptul că Augustin Lazăr a folosit sintagma “inculpați de rang înalt”, ceea ce a dus, în opinia ministrului Justiției, la afectarea demnității respectivilor inculpați (!).

“Vă rog să-mi scuzaţi starea emoţională, dar nu mi-e indiferent la ceea ce vă spun eu în acest moment şi mă simt într-un moment special nu numai al carierei mele, ci într-un moment special al României.

Iar făclia, despre care cineva a susţinut în deşert că nu este tocmai aşa cum trebuie, o să aibă surpriza să o vadă circulând de la vechea generaţie la noua generaţie şi vom avea mereu magistraţi independenţi ca stare de spirit. Nu trebuie să fie tot aceiaşi, că mandatele uzează, dar vor transmite făclia demnităţii şi independeţei magistraturii spre generaţiile următoare. Şi aşa să ne ajute Dumnezeu, precum am jurat noi când am intrat în magistratură”, a spus procurorul general Augustin Lazăr, cu lacrimi în ochi, la finalul declaraţiei de presă susţinute miercuri seară, potrivit Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here