fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Proiect de ajustare a tarifelor pentru apă rece şi canalizare din Ploieşti

Citește Și

- Reclamă -
Autorităţile ploieştene pregătesc un proiect de ajustare a preţurilor pentru apă rece şi canalizare. Dacă va fi aprobată, creşterea va fi de aproximativ 18%, însă chiar şi aşa Ploieştiul ar urma să rămână în situaţia de a avea cel mai mic tarif dintre toate municipiile mari.

Proiectul de hotărâre de Consiliu, publicat astăzi pe site-ul Primăriei Ploieşti, propune ajustarea tarifelor pentru apă şi canalizare, în baza unei prevederi din contractul de delegare semnat cu Apa Nova. Astfel, tariful pentru apă ar urma să crească de la 3,11 lei fără TVA pe metru cub până la 3,67, iar cel pentru canalizare de la 1,38 până la 1,64 lei. În total, adăugând şi TVA-ul de 9%, preţul plătit de consumatorul final pentru un metru cub de apă ar urma să ajungă la aproape 5,8 lei.

Pe o listă cu preţurile avizate de ANRSC pentru 45 de operatorii regionali, Ploieştiul rămâne pe ultimul loc, având cel mai mic tarif dintre toate municipiile mari. Spre exemplu, următoroarele valori apar la Bucureşti şi Sibiu, de 6,34, respectiv 6,40 lei pe metru cub, fără TVA, iar de aici încolo tarifele depăşesc 7 lei, mergând până la un maxim de 11,63 lei fără TVA practicat de Compania de Apă SA Buzău.

- Reclamă -

Cererea de ajustare este pusă pe seama scumpirilor din ultima perioadă, Apa Nova argumentând că, de la ultima modificare, din septembrie 2021, indicele preţurilor de consum a crescut cu 9,66%, preţul energiei electrice consumate a crescut cu 52,38%, iar costul apei cumpărate de la Apele Române s-a majorat cu 4,76%.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Se închide circulația pe o stradă din centru Ploieștiului

Circulația pe o stradă din centrul Ploieștiului se închide sâmbătă, 20 aprilie, între orele 18.00-21.00.Potrivit unui comunicat al primăriei...
Sari la conținut