Miercuri seară, în jurul orei 21, angajații societății GVS Microfiltrazione SRL din Ciorani, firmă specializată în producția de filtre de sisteme de injecție pentru autoturisme și filtre sanitare, au declanșat un protest spontan.

Protestatarii au întocmit o listă cu nemulțumirile lor, aceștia dorind să discute punctual cu conducerea firmei despre aspectele sesizate. Astfel, angajați susțin că normarea este exagerată și că au atras atenția conducerii în nenumărate rânduri că angajații suferă de depresie, existând cazuri în care unii dintre aceștia au leșinat la locul de muncă. Protestatarii susțin că numai în luna decembrie ambulanța a fost chemată de trei ori la sediul firmei.

De asemenea acuză comportamentul conducerii societății, protestatarii susținând că de multe ori metodele folosite creează un imens stres angajaților fiind la limita hărțuirii sau a discriminării rasiale.

Toți angajații acuză probleme de vedere, iar firma nu le oferă protecție pentru ochi. În 14 ani de zile, conform celor care protestează, salariul nu a fost mărit niciodată.

Salariații au mai multe zile de concediu rămase pe 2016. Conform acestora, în concediul de vară toți au fost trecuți la fără plată, conducerea societății motivându-le că le trebuie zile de concediu pentru sărbătorile de iarnă. Cu toate că și-au făcut cereri de concediu la începutul lunii decembrie, promisiunile legate de concediul de odihnă din perioada sărbătorilor de iarnă nu s-au respectat.

Mai mult decât atât, salariații se plâng că punctul de lucru al societății s-a schimbat din centrul localității la marginea acesteia în zona Parcului Industrial. Astfel timpul de mers de acasă la locul de muncă s-a schimbat, dar, spun angajații, adresa nu s-a modificat în Contractul Individual de Muncă.

Conform protestatarilor se pare că ușa de ieșire în caz de incendiu este blocată cu un dulap și legată cu un lanț. De asemenea, deratizarea societății s-a făcut în timpul orelor de program, angajații fiind obligați să oprească lucrul.

Protestul continuă și joi dimineață (5 ianuarie), angajații intrând la negocieri cu conducerea firmei și cu reprezentanții sindicatului.

 

N.R. Contactați de reporterii ziarului Incomod, reprezentanții societății nu au dorit să își exprime un punct de vedere referitor la această situație.

sursa video: facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here