Primarul Adrian Dobre nu a confirmat zvonurile potrivit cărora un alt operator va prelua serviciul de salubrizare în Ploiești. Dobre anunțase că a încercat rezilierea contractului cu Rosal, însă răspunsul primit de ADI Prahova a fost unul descurajator. 

Dobre a declarat că nu are cunoștință de vreo înțelegere cu alt operator, cel puțin la nivelul municipiului Ploiești, răspunzând la o întrebare adresată în acest sens la conferința de presă de astăzi.

Dacă s-a bătut palma cu un alt operator, nu s-a bătut la nivelul municipiului Ploiești. Nu știu de o astfel de discuție, nu pot nici să afirm, nici să infirm. Am discuții permamente cu societatea de salubritate, prin intermediul RASP și ADI. Marea problemă a Ploieștiului este colectarea de pe platforme. RASP va veni cu un proiect pentru modificarea și creșterea numărului de platforme în anumite zone, pentru a nu mai avea o presiune foarte mare, fiind foarte multe apartamente arondate. Am solicitat și mărirea frecvenței de colectare de pe respectivele platforme“, a declarat primarul Adrian Dobre.

Cert este că nimeni nu poate fi mulțumit activitatea de salubrizare la Ploiești și asta într-o perioadă în care municipalitatea plătește facturi record către Rosal, comparativ cu anii trecuți. Deșeuri sunt peste tot, platformele dintre blocuri gem de gunoaie, fiind mai mereu supraîncărcate.

Iar rezilierea contractului cu Rosal este, clar, mult mai greu de obținut decât se credea inițial. Ploieștiul are nevoie de poziția tuturor celorlalte 35 de primării prinse în zonă. De asemenea, potrivit unor date furnizate chiar de președintele ADI Prahova, Bogdan Toader, retragerea Ploieștiului din această schemă extrem de încurcată ar atrage plata a aproximativ 37 de milioane de euro, bani obținuți din fonduri europene.

DETALII AICI: Președintele Bogdan Toader, reacție dură pe tema rezilierii contractului cu Rosal

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here