Marin Daniel Alin și Oprescu Adrian au fost trimiși în judecată pentru jaful de la Fan Courier, care a avut un prejudiciu nerecuperat de 332.000 lei, dar și pentru sprijinirea unei grupări care a dat mai multe spargeri în Franța și, alături de un alt bărbat, Bădescu Elvis, de delapidarea companiei Tarom! Procurorii au stabilit în rechizitoriu modul în care aceștia au acționat și au adus probe împotriva celor trei bărbați.

În noaptea de 22 spre 23 septembrie 2016, sediul Fan Courier din apropiere de Ploiești a fost spart. Din interior au dispărut suma de 328.000 lei, dar și DVR-ul pe care erau stocate imaginile captate de sistemul de supraveghere video. Procurorii susțin în rechizitoriul de trimire în judecată că cei doi bărbați, Marin Daniel Alin și Oprescu Adrian, au tăiat o secțiune a gardului împrejmuitor și au forțat ușa de acces, acesta fiind un mod de operare utilizat frecvent de Marin Daniel Alin la comiterea unor fapte anterioare.

Cei doi bărbați sunt trimiși în judecată și pentru complicitate la furturi calificate pe teritoriul Franței, ba chiar una din spargerile din apropiere de Paris a fost făcută cu ajutorul unui scripete adus din România de cei doi.

Procurorii susțin că în noaptea de 20-21 octombrie 2016, “membri ai unei grupări nestructurate au pătruns prin efracţie în magazinul Moulinjeunne Motoculture, din localitatea Feytiat, regiunea Haute -Vienne din Franţa, de unde au sustras în total 79 de moto-fierăstraie mărcile Husqvarna şi Stihl, accesorii pentru unelte, 60 de lanţuri pentru moto-fierăstraie Husqvarna, echipamente de protecţie mărcile Husqvarna si Stihl, precum şi o autoutilitară marca Ford Tranzit, ce aparţine societăţii prejudiciate, cauzându-se un prejudiciu în valoare de aproximativ 80.000 de euro.”, se arată în rechizitoriu.

Acuzatorii mai spun că cei doi români aveau o înțelegere prealabilă cu un alt bărbat, în baza căreia “au achiziţionat de la acesta 27 de moto-fierăstraie Husqvarna şi două moto-fierăstraie Stihl, precum şi accesorii ale acestora, ce fuseseră sustrase din magazinul Moulinjeunne Motoculture în noaptea de 20/21.10.2016, cei doi inculpaţi fiind depistaţi la data de 31.10.2016 de organele de poliţie pe raza localităţii Comarnic, judeţul Prahova, în timp ce transportau aceste bunuri din Franţa în România.”.

Cei doi români au păstrat legătura cu bărbatul din Franța, iar procurorii spun că în perioada 4-9 ianuarie 2017 au făcut rost de un instrument tip scripete pe care l-au dus în Franța, “unde au sprijinit gruparea infracţională nestructurată din care face parte acesta în săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat, la care a fost utilizat şi scripetele adus din România.

Astfel, în noaptea de 08/09.01.2017, membri ai grupării nestructurate au pătruns prin efracţie în magazinul GammVert, situat în localitatea Pithiviers, Franţa, în apropierea oraşului Paris, prin tăierea unei părţi a acoperişului, pe unde au coborât pe sfori în incinta magazinului, de unde au sustras 37 de moto-fierăstraie şi o motocositoare.

Cu privire la prejudiciul cauzat ca urmare a săvârşirii infracţiunii, societatea GammVert s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 11.368,24 euro (echivalentul a 52.293,90 lei).”, se mai arată în rechizitoriu.

Marin Daniel-Alin și Oprescu Adrian sunt acuzați, alături de un alt bărbat, Bădescu Elvis, inclusiv de delapidarea companiei Tarom S.A..

“În perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în urma unei înţelegeri prealabile, inculpatul BĂDESCU ELVIS, angajat al Companiei Naţionale Tarom SA, având calitatea de mecanic de aviaţie, a sustras în mai multe rânduri diferite cantităţi de combustibil (motorină) pe care le gestiona, vânzându-le ulterior inculpaţilor MARIN DANIEL – ALIN şi OPRESCU ADRIAN.”, spun procurorii, care exemplifică:

“La data de 08.11.2016, inculpatul BĂDESCU ELVIS a sustras cantitatea de 120 litri de motorină de la staţia de alimentare cu combustibil a companiei Tarom, cantitate de motorină cu care ar fi trebuit să alimenteze un utilaj al aceleiaşi companii, pe care a comercializat-o inculpaţilor MARIN DANIEL – ALIN şi OPRESCU ADRIAN, contra sumei de 420 de lei. Conform înscrisurilor puse la dispoziţie de reprezentanţii Companiei Naţionale Tarom SA, la data de 04.11.2016 inculpatul BĂDESCU ELVIS ridicase cantitatea de 240 litri motorină în vederea alimentării utilajului Grove A80J.”.

Furturile de combustibil destinat utilajelor Grove A80J au continuat până în luna februarie a anului 2017, suspecții delapidând astfel compania Tarom cu sute de litri de motorină, mai susțin procurorii.

“Compania Naţională Tarom S.A. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 7.496 lei, conform adreselor nr. 3859/09.05.2017 şi 4114/17.05.2017, în această din urmă adresă menţionându-se că CNTAR Tarom S.A. este, conform statutului, companie naţională în care acţionarul majoritar este Statul Român, deţinând cota de 97,22%.”, se mai arată în rechizitoriu.

Marin Daniel-Alin este acuzat și că a vrut să fure bunuri dintr-o locuință, dar s-a speriat din cauza sistemului de alarmă și a fugit.

“În noaptea de 10/11.09.2016, în jurul orei 02.00, inculpatul MARIN DANIEL – ALIN, cu scopul de a sustrage bunuri sau valori, a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate, situată în comuna Izvoarele, sat Schiuleşti, judeţ Prahova, prin escaladarea balconului situat la etaj şi forţarea uşii unui dormitor, însă, având în vedere că, după ce a pătruns în locuinţă, s-a activat senzorul de mişcare montat în interior, declanşându-se sistemul de alarmă, inculpatul a părăsit locuinţa fără a sustrage bunuri sau valori.”, se mai arată în rechizitoriu.

Marin Daniel-Alin este acuzat și că a condus mai multe autoturisme pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere.

“În perioada 06.12.2016 – 27.01.2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, fără a deţine permis de conducere, inculpatul MARIN DANIEL – ALIN a condus mai multe autoturisme pe drumurile publice, reţinându-se în sarcina sa 7 (şapte) astfel de acte materiale, inculpatul OPRESCU ADRIAN încredinţându-i în două rânduri autoturismul său inculpatului MARIN DANIEL – ALIN pentru a-l conduce pe drumurile publice, cunoscând că acesta nu posedă permis de conducere.

De asemenea, la data de 27.01.2017, în baza unei înţelegeri prealabile, în timp ce se afla la volanul autoturismului marca Renault Laguna, înmatriculat în Bulgaria, inculpatul OPRESCU ADRIAN l-a sprijinit pe inculpatul MARIN DANIEL – ALIN în timp ce acesta a condus, fără a poseda permis de conducere, autoturismul marca Audi A4,  pe DN IA, pe ruta Blejoi – Măgurele, judeţul Prahova, inculpatul OPRESCU ADRIAN circulând în faţa autoturismului condus de inculpatul MARIN DANIEL – ALIN pentru a-l asigura pe acesta că pe traseul parcurs nu se află vreun echipaj de poliţie.”, mai scriu procurorii în rechizitoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here