RMN-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad s-a defectat din cauza căderilor de curent, a anunțat președintele Consiliului Județean Arad.

Acesta a anunțat o investiție într-o sursă independentă de energie care să asigure funcționarea aparatului în cazul penelor de curent, relatează NewsAr.ro.

El a propus alocarea a 32.000 de lei pentru achiziționarea unui UPS necesar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

„După ce am cheltuit peste 1 milion de euro pentru aparatul RMN la Spitalul Județean, fluctuațiile de tensiune l-au «pus pe butuci» pentru câteva zile, chiar săptămâni! Ceea ce pățesc mii de arădeni a pățit și spitalul, funcționarea aparatului a fost afectată de căderile de curent și de suprasarcină. De aceea, in ședința de marți a Consiliului Județean am propus să alocăm bani pentru cumpărarea unui dispozitiv care să asigure o tensiune constantă pentru acest aparat important în diagnosticarea exactă a bolilor”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Căderile de tensiune sunt ceva obișnuit în toată țara, inclusiv în Prahova, unde curentul se întrerupe si de câteva ori pe zi.

Miercuri, 12 copii au rămas blocați la Cota 1.400 din cauza unei avarii Electrica.

DETALII AICI: VIDEO: O avarie Electrica a blocat 12 copii pe munte, la Cota 1400

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here