fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Robert, un băiat de 10 ani din Ploiești, are nevoie de ajutorul nostru, fiind grav bolnav

Citește Și

- Reclamă -

Robert are 10 ani și este din Ploiești, dar în loc să se joace afară ca orice copil de vârsta lui, stă mai mult pe la ușile doctorilor. Robert suferă încă de la naștere de talasemie majoră, iar tratamentul costă mai mult decât își permite familia lui.

Iată ce spune mama băiatului:

- Reclamă -

„Bună ziua, mă numesc Mihailă Nicoleta, locuiesc în Ploiești, strada Andrei Mureșanu într-o garsonieră închiriată împreună cu soțul meu și cei 2 copii Alexandru și Robert. Robert, acum în vârstă de 10 ani, de când s-a născut a fost diagnosticat cu talasemie majoră (anemie hemolitica ereditară, forma clinică severă).

La numai 4 luni a început transfuziile de sânge la o perioadă de 3-4 săptămâni la institutul național de hematologie București. De la vârsta de 3 ani Robert a început transfuziile mai des, la două săptămâni. Din cauza numeroaselor transfuzii fierul din organism nu se elimină și a avut nevoie de o pompă cu un chelator numit desferal pe care îl puneam în fiecare seară timp de 12 ore. În anul 2010, pentru că situația devenea tot mai gravă, am fost sfătuiți să încercăm căutarea unei clinici în străinătate pentru transplant de celule stem.

În anul 2012 ianuarie am plecat în Italia la clinica Bambino Gessu, după investigații, analize, transplantul s-a efectuat în data de 21 martie 2012. Am fost nevoită sa stau cu băiatul în Italia 2 ani și 3 luni printre care un an jumătate în spital, deoarece celulele donatorului au fost prea agresive și au fost complicații. Ne-am întors acasă în aprilie 2014, urmând să ne ducem la controale la interval de 3 luni.

- Reclamă -

Anul trecut, în urma stresului, a chimioterapiei, Robert a făcut psoriazis vulgar pe tot corpul. S-au încercat tratamente cu creme topice care sunt foarte scumpe, nefiind compensate. La ultimul control, în ianuarie 2016, a fost depistat și cu artroza la picioare și suspect la coloană, așa că în martie trebuie să mergem la control pentru efectuarea controlului de măduvă si alte investigații.

În această perioadă ianuarie-martie face chimioterapie odată pe săptămână cu metrotrexade. Menționez că în vacanța de vară a anului trecut Robert nu a ieșit din casă decât de două ori, deoarece lumea îl privea ciudat, punea întrebări jignitoare, copiii râdeau de el. Nu are voie sa facă efort fizic, trebuie evitat mediul toxic, stresul psihic, infecții intercurente.

Cu toate aceste probleme, Robert învață foarte bine, este în clasa a 3-a la școala Andrei Muresanu. Toate tratamentele, cheltuielile în perioada cât am stat în Italia, biletele de avion, au fost suportate numai de noi, familia. Eu si soțul meu lucrăm la S.N. CFR cu salarii modice.

Am apelat la fundații, asociații. în speranța că vom fi ajutați acoperind măcar o mică parte din cheltuieli, dar am avut numai răspunsuri negative. Situația financiară a familiei se deteriorează cu fiecare plecare.

- Reclamă -

Mihailă Nicoleta, date contact: nr. telefon 0734464931, email [email protected].”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut