Un raport ajuns pe masa Comitetului pentru Situații de Urgență prevede că România ar putea intra din nou în stare de urgență la începutul lunii august.

Spitalele au rămas fără locuri la terapie intensivă, distanțarea fizică nu se respectă, iar dacă numărul îmbolnăvirilor cu COVID 19 va continua să crească, autoritățile spun că vom intra din nou în stare de urgență.

Cum în România există o creștere exponențială a infectărilor, specialiștii preconizează în analiza întocmită că în septembrie am putea ajunge la un milion de cazuri.

Potrivit scenariului, România ar putea înregistra luna viitoare între 2.000-4.000 cazuri grave. Cei care au participat la analiză au luat în calcul distanțarea socială și spun că în momentul în care vom respecta regulile vor scădea și cazurile de coronavirus.

Numărul de cazuri de coronavirus a crescut în România cu 54,3% față de săptămâna trecută, iar prognoza realizată de o companie privată și predata Comitetului Național pentru Situații de Urgență arată că avem creștere supra-exponențiala a cazurilor de coronavirus în Romania.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document, potrivit realitatea.net.

Cifrele reprezintă o monitorizare zilnică a numărului de cazuri active și o prognoză a evoluției realizată după modele folosite la nivel internațional.

Bilanț îngrijorător

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus în România se menține îngrijorător. Autoritățile au raportat, duminică, încă 767 de noi cazuri. Astfel că numărul îmbolnăvirilor la nivel național a depășit 37.000. Mai grav este că a crescut și numărul pacienților externați la cerere cu un test pozitiv. Vorbim despre aproape o mie de persoane.

1 COMENTARIU

  1. Un bou cu chip de om nu s-a gindit ca nevastasa se chinuie prin straini sa ii

    trimita lui bani ca el si copilul sa aiba cum se descurca Daca nu s-a gindit la durerile pe care le avea acel copil care mai ales era al lui sa nil dea noua sa il judecam ca nu merita sa mai traiasca sa isi ia singur viata ca altfel io ia detinutii si mai ales ca merita sa nu mai iasa niciodata din puscarie acest bou cu chip de om

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here