Turiștii au avut nevoie de intervenția jandarmilor pentru că s-au rătăcit prin pădure, într-o zonă accidentată și fără semnal GSM. A fost nevoie ca unul dintre tineri să coboare în rapel pentru a reuși să ceară ajutor.

”Turitșii s-au aventurat pe timpul zilei din Breaza, locul de domiciliu al conducatorului grupului, ceilalti 6 domiciliați în București, cu direcția către Barajul Paltinu. Din cauza întunericului au pierdut direcția, traseul fiind îngreunat, conducatorul grupului hotărând coborârea pe coardă pentru iesirea către drumul de legatura către baraj. Acesta a fost singurul care a reușit să coboare în siguranță în drum, de unde a apelat SNUAU 112, solicitând  ajutor”, potrivit unui comunicat remis de Biroul de Presă a Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova.

Cei șase turiști rămași în pădure au fost contactați de către jandarmi și îndrumați să ramână pe loc, până la sosirea salvatorilor. Cchipajului format din patru jandarmi montani bine pregătiți și echipați cu materialele necesare intervenției în coardă și coborâre în rapel a terminat misiunea cu succes în jurul orei 1 dimineața.

Turiștii au fost recuperați și conduși până în loalitatea Șotrile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here