Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia Ploiesti a anunțat că a dispus închiderea temporară a unui depozit cu haine second hand aparținând Sc Humana People to People. Decizia a fost luată în timpul unui control când inspectorii au costatat nereguli grave privind modul în care erau igienizate hainele ce urmau să fie comercializate.

”S-a constatat că documentele care atestă efectuarea operațiunilor de curățare, dezinfecție si dezinsecție nu erau în conformitate cu prevederile legale. Până la finalizarea verificărilor s-a dispus oprirea de la punere pe piață a întregului stoc de marfă aflat în depozitul operatorului economic: 179.000 kg produse în valoare de peste 2 000 000 lei”, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a comisarului șef al Comisariatului Regional Protecția Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

Postarea a stârnit însă revolta oamenilor care au ținut să critice decizia inspectorilor OPC, susținând că acest tip de magazine sunt destinate oamenilor fără venituri mari care nu-și pot cumpăra haine noi din cauza  prețurilor foarte mari.

”Ion Iordachescu, sunt clienta Humana de ani de zile, chiar locuiesc în apropierea unui magazin, merg des în magazin. Mi-am ținut copiii în facultate cu haine de la Humana pentru că nu am avut alte posibilități și uite că nu au nimic, iar azi sunt oameni cu carte”, este comentariul unui urmăritor al paginii CRPC Sud Muntenia.

”Aceste magazine sunt o minune pentru omul sărac din România. Sunt foarte incantata de produsele lor”, este comentariul altei persoane nemulțumită de decizia comisarilor.

”Din pacate acesta este nivelul nostru …second hand. E bine că mai putem sa ne cumparam haine și d-aici. Exact ca și la mașini…sărăcia”, scrie altcineva.

Altă persoană îl critică dur pe șeful comisarilor din regiunea Muntenia, acuzând că măsura închderii depozitului de haine second hand este similară cu amenda dată de poliție băbuțelor care vând pătrunjel

”Cred că până să ajungi mare comisar tot de aici te îmbrăcai, acum sincer îți zic. Noroc cu partidul! Avem alte lucruri de verificat în țara asta, cum ar fi supermarketurile care vand fel și fel de porcării pline de otrăvuri. Dacă omul își cumpără haine sh, le spală. Aici e treaba ca băbuța amendată de Poliția Locala pentru că vindea pătrunjel”, acuză cetățeanul.

Comisarul a încercat în zadar să le explice oamenilor că instituția pe care o conduce nu a făcut altceva decât să oprească de la comercializare haine murdere și nedezinfectate care le-ar fi pus sănătatea în pericol, mesajul său fiind chiar însoțit de fotografii care dovedeau codițiile în care erau depozitată marfa.

”Daca pentru tine produsele nespălate care nu sunt dezinfectate în valoare de milioane de lei, și care sunt destinate a ajunge pe piața din România, sunt asimilate cu “babuta amendata de politie “, pentru mine este o problema grava definită prin “produse periculoase”. Disprețul tău față de ce trebuie sa facă instituțiile statului vine de la educație (lipsa)”, a fost replica dată de Ion Iordăchescu cetățeanului care i-a criticat decizia.

În urma criticilor primite pe Facebook, șeful CRPC Sud Muntenia a revenit ulterior cu o nouă postare în care explica în clar că un magazin în care produsele nu sunt spălate și dezinfectate devine o bombă epidemiologică.

”Cu privire la unele comentarii referitoare la acțiunile de control privind operatorii economici care comercializează articole second hand, precizez urmatoarele:

Va rog să faceți un exercitiu de imaginație și să vă gândiți ce reprezintă un magazin în care produsele expuse nu sunt spălate și dezinfectate ….. acest magazin devine o bomba epidemiologică, un pericol real pentru cei care ating aceste haine, chiar dacă se gândesc că totul va fi în regulă dacă le vor spăla acasă, însă aceștia deja s-au expus unui pericol”, a explicat pe Facebook Ion Iordăchescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here