Ștefan Grozea, șeful Serviciului Salubritate și Verificări Căi Publice din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, a fost dat afară printr-o “inginerie administrativă”, chiar după ce a amendat societatea Rosal că nu își îndeplinește obligațiile contractuale. Pe data de 31 iulie, Consiliul Local Ploiești a votat favorabil o nouă organigramă a RASP. Din noua schemă lipsea chiar postul de șef serviciu, cel ocupat de Ștefan Grozea, rămânând doar cel de șef birou și cele ale inspectorilor.

Click pentru a mări imaginea

Coincidență sau nu, în luna iulie, RASP amendase Rosal de trei ori cu câte 2.500 lei, deși până la acel moment operatorul primise din partea RASP doar avertismente. Cele trei amenzi din luna iulie au fost o dată pentru că Rosal nu a colectat la timp deșeurile menajere de pe mai multe străzi, o dată pentru că nu a asigurat echipamentul de lucru necesar măturătorilor și o dată pentru că nu a ridicat deșeurile colectate selectiv de la o persoană, de 30 de zile (foto dreapta).

Potrivit unor surse din RASP, amenzile au fost date chiar de către Ștefan Grozea, care și-a atras astfel probleme la locul de muncă. Aceleași surse spun chiar că a fost certat de către Vasile Ionescu, directorul tehnic al RASP, care are în subordine Serviciul Salubritate, tocmai pentru că a amendat operatorul de salubritate.

În prezent, Ploieștiul continuă să fie sufocat de gunoaie. De luni de zile atât ploieștenii, cât și primarul Adrian Dobre acuză că Rosal nu își face treaba. Sâmbătă, 25 august, ghena de gunoi de pe strada Bărcănești din Bariera București era un adevărat focar de infecție (foto jos). Reamintim că Rosal a mai fost sancționat în februarie cu 2.500 lei de Poliția Locală pentru că nu a ridicat la timp deșeurile de la această rampă, dar în ciuda acestui lucru gunoaiele zac în continuare în zonă.

Un cititor ne-a trimis imagini în weekend și cu zona fostelor băi publice de pe strada Romană, zonă de asemenea devenită focar de infecție după ce s-a umplut de gunoaie (foto jos).

Cât despre Vasile Ionescu, reamintim că acesta a fost director general RASP, până ce Raul Petrescu a venit la conducerea instituției, în noiembrie anul trecut. Este de notorietate apropierea dintre directorul Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță, și directorul tehnic RASP, Vasile Ionescu. Drept dovadă, reamintim că într-un denunț făcut de un inspector RASP la DNA, acesta a spus că a fost amenințat cu bătaia de directorul Rosal Cătălin Ioniță, martor fiind Vasile Ionescu, atunci când a vrut să sesizeze nereguli ale operatorului de salubritate.

“Atât eu cât și alţi colegi am fost daţi afară din curtea Rosal de către directorul loniță când încercam să mergem în control la schimbul 2, deoarece dânsul supraveghea personal deszăpezirea și noi puteam vedea cum se trec mai multe maşini decât în realitate. Într-o seară la ora 23 l-a sunat în prezența mea pe dl. Director lonescu și i-a spus textual: -” Sile, ia-l pe prostul ăsta de aici că ți-l bat rău”.”, a scris inspectorul RASP în denunț.

“Toate aceste presiuni ce se fac asupra inspectorilor sunt girate de dl. Director tehnic lonescu Vasile, ce ocupă de aproape 1 an funcţia de Director General interimar al RASP Ploieşti.”, mai scria la momentul respectiv inspectorul RASP în denunțul formulat la Direcția Națională Anticorupție.

Citește aici denunțul integral!

Vezi mai jos imagini de la rampa de pe strada Bărcănești și de la fostele băi publice de pe strada Romană:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here