Cei 13 profesori și secretara de la Liceul Tehnlogic “Ion Ionescu de la Brad”, din localitatea Horia (Neamț), au fost condamnați, în prima instanța, pentru fals intelectual în înscrisuri oficiale.

Toți cei 14 inculpați au fost condamnați de Judecătoria Roman la câte 1 an și 3 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, potrivit portalului instanțelor.

“Instanța mai reține că inculpații nu au mai fost condamnați anterior, iar în cauza de față, chiar dacă au adoptat o poziție procesuală nesinceră, nu au încercat să zădărnicească aflarea adevărului ori soluționarea cauzei într-un termen rezonabil.

Aceste circumstanțe, chiar dacă nu diminuează gravitatea fapte lor, permit instanței să se orienteze către modalități de individualizare judiciară neprivative de libertate”, a motivat decizia Judecătoria Roman.

Profesorii nu puneau absențe pentru a păstra clasele

Judecătorii arată că cel mai adesea prezența la cursuri era extrem de redusă, 5-6 elevi. Profesorii au fost găsiți vinovați pentru că nu au pus absente elevilor și că au dat note de trecere acestora, cu toate că nu s-au prezentat la cursuri.

Explicații amuzante oferite de profesorul de franceză: Au mâncat șoarecii testele!

În timpul procesului, mai mulți profesori au încercat să explice că nu au pus absențele în catalog deoarece obișnuiau să le treacă în caiete sau pe coli de scris, iar după un interval mai mare de timp urmă să le treacă în catalog.

De asemenea, lipsa dovezilor pentru notarea elevilor a primit o explicație ciudată din partea profesoarei de franceză.

Cadrul didactic a explicat că nu există în regulament obligația de a păstra testele, referatele sau proiectele, ci doar tezele pe o perioada de 1 an.

“Am păstrat o perioada de timp într-un dulap lucrările și proiectele, dar acestea au fost deteriorate de șoareci”, a declarat aceasta.

Decizia finală în acest caz va fi dată de Curtea de Apel Bacău. 

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here