Fost SRI-ist, fost PSD-ist, fost senator, Daniel Savu, eminența cenușie – gri șobolan a mogulului Sebastian Ghiță, este în prezent membru PRU și omniprezent precum mama Omida la televiziunea România TV care aparține, dar de fapt nu aparține, tot lui Sebastian Ghiță.

Dar acestea sunt lucruri arhicunoscute pe piață. Numai că, astăzi, vă prezentăm amănunte din copilăria, tinerețea și maturitatea lui Daniel Savu.

La pătuțul său n-au venit decât două ursitoare din trei. Cea de-a treia era la pariuri punea pe cotă 10, lucru ce îi va influența cariera viitorului om politic. Cele două ursitoare i-au prezis o carieră în secu și o apropiere de un viitor mogul de România. Astrele păreau să-i zâmbească. Așa că, copil fiind, viitorul ofițer de informații Savu și-a făcut păpuși cu super eroii săi cu care se juca toată ziua. Era vorba de Lolek și Bolek. În unele zile păpușa Lolek dădea note informative despre Bolek, iar copilul Savu le înregistra. În alte zile era invers, dar putem observa că încă din fragedă copilărie, omul nostru ”își făcea mâna”, ca să zicem așa.

Ajuns la vârsta adolecenței, vârsta primei acnee, a primelor iubiri, tânărul Daniel și-a confecționat (se pare că este bun la lucru manual) o păpușă Pronosport. În loc de cap aceasta avea un 1, un X și un 2. Pe atunci nu existau casele de pariuri din ziua de azi, fiecare se descurca cu ce putea.

Și iată că anii au trecut pe nesimțite mai repede decât o promoție de espadrile la Dragonul Roșu. Brusc Daniel Savu și-a dat seama că îmbătrânește și că politica îi vine ca o mânușă cu un deget purtată de un pescar eschimos. Așa că a intrat în PSD. Unde, datorită aspectelor complexe ale vieții și muncii informative, l-a cunocut pe Sebastian Ghiță. Mogul plin de bani și de viitor, ploieștean ca el. În seara când Ghiță l-a pus la dreapta lui, Savu și-a ars păpușile copilăriei și adolescenței. Și pentru că se pricepea, a făcut o păpușă cu chipul lui Ghiță ce avea pe piept SG (Super Ghiță). La care privea mereu înainte de culcare. Și recita: ”Sebi, Sebastianul meu/ Ce mi te-a dat Dumnezeu…”.

Încă o dată anii au trecut. Și politica s-a dovedit a fi o super eroină bună de dus în Cartierul Roșu. Dintr-o dată Sebastian Ghiță a dat nas în nas cu Justiția. Care s-a dovedit a fi Kryptonita lui. Și precum Superman care s-a retras în palatul său de gheață, așa și Ghiță a fugit pe unde și-a văzut conturile. Iar Daniel Savu a rămas singur să se lupte cu dușmanii eroului său.

Un sidekick fără puteri nu poate decât să meargă pe la televiziuni. Unii susțin că poartă după el păpușa super eroului Ghiță. Care nu mai are pe piept SG (Super Ghiță), ci UG (Urmărit General). Și seara, înainte de culcare nu mai recită. Acultă o melodie a cărui refren spune așa: ”Come back to me! Come back!”.

 

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here