Societatea de Gospodărire Urbană Ploiești este la un pas de a fi executată silit de operatorul de salubritate Rosal, din cauza datoriilor pentru ridicarea gunoiului din spațiile verzi și din cimitire! În paralel, Rosal are la rândul său datorii, dar la o societate a Consiliului Județean Prahova, Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova S.A.. Cu toate acestea, ambele societăți publice sunt “sub aripa” PSD. Activitatea de la SGU intră în atribuțiile viceprimarului Cristian Ganea, președinte PSD Ploiești. Consiliul Județean Prahova este condus de Bogdan Toader, președinte PSD Prahova. Actualul director al Companiei de Servicii Publice și Energii Regenerabile este Ovidiu Negulescu, membru ALDE, care în trecut a fost director interimar al SGU, pus în funcție cu sprijinul PSD.

Rosal a obținut un titlu executoriu în instanță pentru recuperarea sumei de 420.000 lei de la Societatea de Gospodărire Urbană, măsură care ar putea duce la blocarea conturilor societății.

“Rosal a obţinut un titlu executoriu şi a contactat un executor judecătoresc, pentru recuperarea unei sume de aproximativ 420.000 de lei. Vineri am semnat o cerere de eşalonare, transmisă atât către Rosal Grup, cât şi către executor”, a declarat preşedintele CA de la SGU Ploieşti, Ionuț Crețu.

În paralel, Rosal datorează Companiei de Servicii Publice și Energii Renerabile Prahova S.A. (fosta Termoelectrica- societate din subordinea Consiliului Județean Prahova), peste 500.000 lei. Potrivit lui Ovidiu Negulescu, directorul companiei, au fost făcute demersuri pentru recuperarea sumei de 400.000 lei, provenită din neplata unei taxe de mediu de către Rosal. În acest sens, fosta Termoelectrica a mers în instanță și a obținut măsura de a se pune poprire pe conturile Rosal, explică Ovidiu Negulescu. Acesta spune că Rosal a cerut să fie eșalonată plata, dar compania nu a agreat această variantă și a solicitat toți banii odată. În afară de această datorie, Rosal mai are una către Termoelectrica, de 100-150.000 lei, explică Ovidiu Negulescu, pentru depozitarea deșeurilor la rampa de la Vălenii de Munte și pentru închirierea unor mașini. Pentru aceasta Negulescu spune că au fost tăiate facturi pentru penalități, datoria fiind de aproximativ trei luni, dar că nu a mers încă în instanță pentru că atunci când era director la SGU a găsit înțelegere de la Rosal și i se pare firesc ca acum să ofere aceeași înțelegere, dar că dacă datoria va ajunge la șase luni de întârziere va merge în instanță pentru a o recupera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here