UPDATE

Guvernul a anunțat că mai multe site-uri au fost atacate cibernetic, nu doar cel al Ministerului Apărării. 

”Astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut”, se arată într-un comunicat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Site-ul Ministerului Apărării din România a fost atacat cibernetic vineri dimineață, au anunțat reprezentanții instituției.

“Confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS) a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro).

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului.”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here