rabla

rablaÎncepând de astăzi, cei care doresc să-şi caseze maşina mai veche de opt ani se pot înscrie la un dealer autorizat pentru a-şi rezerva tichetul de 6.500 de lei

În cadrul Programului, cu o valoare totală de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice

Ca şi anul trecut, tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu, potrivit CurierulNational.ro.

Posesorii autoturismelor mai vechi de opt ani care doresc să-şi achiziţioneze o maşină nouă prin Programul Rabla se pot înscrie, începând de astăzi, la dealerii auto pentru a-şi rezerva tichetul de 6.500 lei.
 
Ghidul de finanţare pentru Programul ”Rabla 2015” a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor nr. 609/2015, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 209, din 30 martie 2015.
 
În cadrul programului, cu o valoa­re totală de 200 milioane lei, a fost alocat un număr de 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice.
 
Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu.
Eco-bonusuri mai mari ca anul trecut
În urma dezbaterii publice, valoarea eco-bonusurilor acordate în cadrul Programului ”Rabla 2015” a fost modificată faţă de va­rianta iniţială propusă, aceasta fiind majorată pentru autoturismele cu sistem de propulsie electric hibrid care beneficiază de tehnologii avansate (de tipul plug-in).
 
Astfel, un ecobonus în valoare de 750 lei va fi acordat la achizi­ţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.
 
Eco-bonusul de 1.500 lei va fi acordat la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale), iar eco-bonusul de 2.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).
Sursa: www.realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here