fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Sume enorme, alocate de primării pentru deszăpeziri: ce instituţie se află în top

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Luate prin surprindere sau nu de ninsori, primăriile din întreaga ţară au scos bani grei din bugete pentru contractele de deszăpezire. Care au fost însă, cu exactitate, costurile pentru deszăpeziri alocate de primării în perioada 2015-2017? Este una din întrebările la care au răspuns, printr-un studiu de ultim moment, cei de la InfoCons.

Potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO, cea mai mare sumă achitată pentru serviciile de deszăpezire şi întreţinere a drumurilor în iarna 2016-2017 a fost plătită de Sectorul 2. Primăria a scos din buget nici mai mult, nici mai puţin de 22.479.841 lei .

- Reclamă -

La polul opus s-a aflat Primăria Municipiului Alba Iulia, care a plătit cea mai mică sumă. 340.203,49 lei  s-au achitat pentru serviciile prestate în perioada aferentă studiului 01.01.2015-01.07.2017.

Costurile la care se fac deszăpeziri par uneori astronomice şi, bineînţeles, diferă de la o zonă la alta. InfoCons a aflat însă, în cadrul studiului, şi care a fost preţul achitat, în medie, pentru serviciile de deszăpezire. Astfel, în total, primăriile din țară au achitat în medie 2.22 lei/mp pentru serviciile de deszăpezire și întreținere a drumurilor în perioada 01.01.2015 – 01.07.2017.

Cel mai mic preț a fost cel achitat de către Primăria Municipiului Bacău, cu o medie de numai 0.28 lei/mp pentru cele 3 contracte încheiate în perioada aferentă studiului. De cealaltă parte, cel mai mare preț a fost achitat de către Primăria Sectorului 2, cu 10.1 lei/mp.

- Reclamă -

Şi modul de atribuire a contractelor, dar şi durata şi numărul acestora a fost analizată. Astfel, potrivit studiului InfoCons, 50% din contracte au fost atribuite în urma unei licitații, 11% au fost atribuite direct şi 39% dintre ele au fost atribuite prin negociere fără publicare în prealabil.

Mai mult, 19,4% din primării au stabilit mai mult de 3 contracte aferente perioadei studiului, fiind încheiat câte un contract pentru fiecare perioadă aferentă studiului (2015-2017), în timp ce 80,6% din primării au optat pentru un singur contract sau cel mult două (Primăria Municipiului Ploiești), încheiate, în mare majoritate pe perioade de timp mai lungi (5, 7, 12 sau 25 de ani).

Sursa: www.stiripesurse.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut