Procuratura  Generală susține  că nu are indicii că patronul Hexi Pharma ar fi fost urmărit, în timp ce unii parlamentari din comisia de control a SRI cred că Dan Condrea a  fost  filat, dată fiind importanța cazului și implicațiile activității  firmei acestuia în domeniul riscurilor la siguranța națională. Dinspre SRI  semnalul e unul clar. Instituția nu ar  fost  implicată în nici  o operațiune care să presupună interceptarea sau urmărirea  lui Condrea.  Totuși,  un alt serviciu ar fi operat astfel de  acțiuni în cazul  firmei Hexi Pharma.

Printre parlamentarii comisiilor de specialitate se  vehiculează informația că actualul DIPI,  Direcția de Informații și Protecția  Internă a Ministerului de Interne,  urmașa fostului “Doi ș’un sfert”,  l-ar fi filat pe  Condrea în ultimele săptămâni. Rămâne  de văzut dacă parlamentarii  din comisiile de apărare vor face și ei  un demers  similar precum colegii lor  din comisia de  control a SRI, care au solicitat   instituției  conduse de  Eduard  Hellvig  dacă au avut competențe de urmărire în dosarul Hexi Pharma și dacă patronul acestei firme a fost filat.

Ultima ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care a fost adoptată pentru a pune în acord legislaţia cu decizia Curţii Constituţionale privind interceptările SRI din anchetele procurorilor, a extins dreptul de a intercepta comunicaţiile în România la mai mulţi actori, printre care se numără și DIPI.

Chiar dacă structura de la  Interne nu are   competențe de urmărire în domeniul siguranței naționale, procurorii pot apela  la  acest serviciu în alte  cazuri și nu este exclus să o fi făcut și în acest dosar, susțin  surse parlamentare. Mai ales că,  DIPI  pare acum a fi mai mult sub tutela SRI. Serviciul de la Interne a trecut  printr-o perioada  de rebranduire,  pe parcursul căreia așa numiții  “pui de Vulpe”, aluzie la colaboratorii  lăsați în sistem de controversatul  chestor Virgil Ardelean, au fost eliminați din posturile de conducere și înlocuiți cu oameni veniți de la SRI.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here