Șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, va fi demis, potrivit unor surse citate de Antena 3. Un comunicat oficial ar urma să fie remis presei după ședința de Guvern, care a început deja la Palatul Victoriei.

Premierul interimar Mihai Fifor a declarat, marţi seară, că situaţia generată de scandalul poliţistului acuzat de pedofilie “va fi analizată cu foarte mare atenţie”, în cursul acestei zile, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat dacă s-a discutat şi despre demisia actualului şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, Mihai Fifor a declarat: “Asta este o situaţie pe care o să o analizăm cu foarte mare atenţie în cursul zilei de mâine (miercuri -n.r.) şi o să luăm o decizie”.

O decizie privind conducerea Poliţiei Române încă nu a fost luată, în urma scandalului poliţistului de la Brigada Rutieră a Capitalei Eugen Stan, arestat pentru fapte de pedofilie. Pe 9 ianuarie, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că i-a trimis premierului de la acea vreme, Mihai Tudose, propunerea de schimbare din funcţie a şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Bogdan Despescu. Dan a propus atunci înlocuirea acestuia cu Cătălin Ioniţă. Mihai Tudose a anunţat însă ulterior că i-a cerut lui Bogdan Despescu să îi prezinte, în termen de săptămână, un raport.

Citește și: SONDAJ: Cum vi se par tarifele parcărilor publice?

Bogdan Despescu a fost numit în funcție la conducerea Poliției Române pe data de 10 decembrie 2015.

Chestorul Despescu și-a început cariera în anul 1995 la Poliția Municipiului Buzău unde a activat în cadru Biroului de Investigare a Fraudelor. A urmat o perioadă în care a lucrat pe linia de investigare a fraudelor la mai multe birouri din cadrul județului Buzău, iar în 2006 a devenit adjunct al inspectorului șef în cadrul IPJ Buzău.

Despescu a stat în această funcție până în 2011 când a devenit inspector șef la IPJ Prahova, numai că a stat aici doar un an, iar în 2012 s-a întors la Buzău pe funcția de șef Serviciu Cabinet. În 2013 a redevenit adjunct al inspectorului șef în cadrul IPJ Buzău și în aprilie 2014 a fost împuternicit inspector șef la IPJ Constanța, iar în luna iulie a fost numit oficial în funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here